Ponovno otkrijte grickanje uz ove užitke od češnjaka i parmezana. Savršen kao prilog koji je ukusan ili samo vrijedan međuobroka.

Panko krušne mrvice, parmezan i začini; svi oni zajedno čine prekrasnu smjesu kojom se oblaže svaki prsten. Rezultat je fina zlatno smeđa. Miris je nešto posebno dok se peku u vašoj kuhinji. Uživajte u ovom jednostavnom, ali nevjerojatno ukusnom receptu koji će vaše okusne pupoljke odvesti u avanturu!

Sastojci

  • 900 g žutog krumpira
  • 60 g (1/2 c) krušnih mrvica
  • 1 žličica soli 1 žličica papra 1 žličica češnjaka u prahu 1/2 žličice crnog papra
  • 30-40 grama ili 1/3 šalice ribanog parmezana,
  • 50 grama ili 1/4 šalice maslinovog ulja
  • i 3 nasjeckana češnja češnjaka

Priprema:

Prvo zagrijte pećnicu na 220°C (425°F). Ispod stavite drugi lim za pečenje radi lakšeg čišćenja. Započnite pravilnim čišćenjem krumpira, a zatim provjerite da li je potpuno suh. Nakon toga izrežite na jednolične komade kako biste osigurali jednolično pečenje.

Pomiješajte krušne mrvice s parmezanom i nasjeckanim češnjakom. Ploške krumpira još jednom promiješajte, pazeći da su potpuno prekrivene ovom aromatičnom smjesom.

Za kriške krumpira koje su savršeno zlatno smeđe i hrskave, poslažite ih u jednom sloju na lim za pečenje dovoljno udaljene (jedno od drugog i od stranica posude) kako bi zrak mogao optimalno cirkulirati sa svih strana. Pecite ove kriške 20-25 minuta ili dok ne postanu hrskavi koliko želite

Kako biste uljepšali svoje blagovanje, poslužite uz sočnu piletinu na žaru ili robusnu salatu. Primjeri iz stvarnog života: Kako biste pojačali večeru, poslužite uz sočnu piletinu na žaru ili veliku salatu.

Preporučujemo