Rustikalno Pečena Krumpir Pica: Zdrav i Ukusan Obrok za Svaku Priliku

Ovaj recept za rustikalno zlatno pečenu krumpir picu savršeno spaja jednostavnost, ukus i hranjivost. Uz svakodnevne sastojke, ovaj recept donosi bogatstvo tekstura i okusa, stvarajući jelo koje je lako pripremiti, ali izuzetno zadovoljavajuće. Bilo da je riječ o brzom doručku, obiteljskoj večeri ili laganom ručku, ova krumpir pica može postati omiljeni izbor u vašem domu.

Potrebni Sastojci za Krumpir Picu

  • 3 velika krumpira, naribana
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 1 mrkva, naribana
  • 1 paprika, nasjeckana
  • 3 jaja, istučena
  • 300 ml mlijeka
  • 200 g integralnog pšeničnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Maslinovo ulje za prženje
  • Sol po ukusu
  • Svježi poriluk, nasjeckan
  • 150 g sira, naribanog (najbolje mozzarella ili drugi sir po izboru)

Kako se Priprema Krumpir Pica?

1. Priprema Temeljca

U velikoj zdjeli pomiješajte naribani krumpir, nasjeckani luk, naribanu mrkvu i nasjeckanu papriku. Ova kombinacija povrća daje raznolikost tekstura i okus jelu, stvarajući osnovu za ovu rustikalnu picu.

2. Priprema Tijesta

U drugoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, integralno brašno i prašak za pecivo. Dodajte sol po ukusu. Ova smjesa je ključna jer povezuje povrće i daje tijestu potrebnu strukturu da bude mekano iznutra, a hrskavo izvana.

3. Kombinacija i Prženje

Pomiješajte povrće s pripremljenom smjesom tijesta dok se sve dobro ne sjedini. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Smjesu ulijte u tavu i pržite nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobije blago zlatnu boju i ne postane al dente. Ovaj korak osigurava da smjesa zadrži svoju teksturu tokom pečenja.

4. Pečenje

Prebacite prženu smjesu u posudu za pečenje. Pospite naribanim sirom i nasjeckanim porilukom ili vlascem za dodatni okus i hrskavost. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C (375°F) oko 20-25 minuta, dok vrh ne postane zlatan i hrskav.

5. Posluživanje

Kada je pica gotova, izvadite je iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Narežite na kriške i poslužite dok je još topla. Uživajte u topljenom siru i kombinaciji svježeg povrća, kremastih jaja i hrskavog krumpira.

Zašto ovaj Recept Djeluje?

  • Jednostavna priprema: Recept koristi svakodnevne sastojke i jednostavne korake, čineći ga idealnim čak i za početnike u kuhinji.
  • Ukusno i zasitno: Kombinacija svježeg povrća, jaja i sira stvara bogat i zadovoljavajući obrok.
  • Nutritivno uravnoteženo: Integralno brašno i povrće dodaju hranjive tvari, pružajući dobar balans proteina, ugljikohidrata i vlakana.

Dodatni Savjeti:

  • Prilagodite recept: Možete dodati druge sastojke po želji, poput gljiva, špinata ili tikvica, kako biste obogatili okus i nutritivnu vrijednost.
  • Napravite unaprijed: Smjesu možete pripremiti unaprijed i čuvati u hladnjaku dok ne budete spremni za pečenje.

Prijedlozi za Posluživanje

Ova krumpir pica je dovoljno bogata da se poslužuje kao samostalan obrok, ali se može kombinovati i sa:

  • Svježom salatom
  • Čorbom ili juhom
  • Umakom od jogurta ili vrhnja

Ovaj recept za rustikalno pečeni krumpir je pravi izbor kada želite pripremiti jednostavan, a ukusan obrok koji će oduševiti sve za stolom. Njegova svestranost i mogućnost prilagodbe omogućavaju vam da ga lako uklopite u bilo koji obrok u toku dana. Bilo da ga pripremate za nedjeljnu večeru ili vikend brunch, ova krumpir pica obećava ukusan i hranjiv obrok koji će zadovoljiti cijelu porodicu

Preporučujemo