Klasične torte su zaista najfinije! Uz jednostavne, bezvremenske recepte i precizne mjere, oni blistaju! Ako ih još niste isprobali, svakako biste to trebali učiniti. Nadalje, uključene su slike koje će vam pomoći u rješavanju poteškoća s kojima biste se mogli susresti kao početnici.

POTREBNI SASTOJCI: – 1 pakovanje napolitanki – 200 grama šećera – 2 kašike brašna – 1,5 litara mlijeka – 1 kilogram šećera – 375 grama margarina – 150 grama mljevenog plazma keksa.

KOJI JE NAČIN IZRADE KARAMEL VAFELA?

Polako zagrijati brašno sa 200 g šećera, radeći kao da pripremate karamel. Nakon što ste dobro promiješali, dodajte mlijeko i nastavite kuhati dok se šećer potpuno ne otopi.

  • U smjesu umiješajte ostatak šećera i kuhajte na laganoj vatri dok smjesa za palačinke ne postane gušća. Kad se zgusnulo dodati margarin i nastaviti kuhati dok se skroz ne otopi. Nakon toga umiješati mljeveni keks.

Dok je smjesa još vruća prijeđite na punjenje oblatne. Stavite teški predmet na zadnji list oblatne i ostavite da se ohladi i stvrdne.

BONUS:

  • VRHUNSKO OD SVAKOG PIZZA… Jednostavno narežite 1 krumpir zajedno sa sastojcima koje imate kod kuće. Jednostavno je, pristupačno, hranjivo i ukusno!

Za one koji traže pristupačnu i zdravu alternativu uobičajenoj večeri pizze, fritaja od krumpira i povrća savršeno je rješenje! Ne samo da je ovaj recept jednostavan za pripremu pomoću sastojaka koje vjerojatno imate pri ruci, već također pruža prekrasnu mješavinu okusa i vitalnih hranjivih tvari.

Prepuna naribanog krumpira, raznobojnog povrća i malo sira, ova fritaja služi kao izvrsna radna večera u kojoj će uživati ​​cijela obitelj.

POTREBNE KOMPONENTE:

Temeljac jela započnite temeljcem od krumpira.

Količina krumpira koja teži 500 grama.

Voda

Što se tiče povrća

Za pripremu tijesta uberite 1 tanko narezan poriluk, 3-4 žlice biljnog ulja, 1 mljevenu ili naribanu mrkvu, 1 crvenu papriku narezanu na kockice i po želji malo svježeg peršina

Za pripremu preljeva potrebno vam je 1 jaje, 100 ml mlijeka, 120 grama višenamjenskog brašna, 1 žličica soli i crnog papra po želji.

Za ovaj recept uzmite 150 grama nasjeckanog cheddar sira, malo papira za pečenje i malo biljnog ulja za podmazivanje.

upute

Krumpir možete naribati pomoću ribeža ili gulilice ili ga za pripremu narezati na tanke ploške. Započnite potapanjem naribanog krumpira u vodu punih 15 minuta, pazeći da je potpuno potopljen. Nakon isteka vremena, temeljito ocijedite krumpir. Nakon ovog koraka možete prijeći na pirjanje povrća.

Započnite zagrijavanjem biljnog ulja u tavi postavljenoj na srednju temperaturu. Poriluk kuhajte dok ne omekša i poprimi laganu zlatnu boju.

  • Osušenu mrkvu pirjajte nekoliko minuta, a pred kraj ubacite nasjeckanu crvenu papriku i kuhajte još 2-3 minute. Skinite povrće s vatre i nastavite s pripremom tijesta. U drugoj posudi umutite jaje i mlijeko. Zatim umiješajte brašno, sol i crni papar, pazeći da smjesa bude glatka i bez grudica.

Za početak zagrijte pećnicu na 180°C. Zatim pleh obložiti papirom za pečenje i malo ga namazati uljem. Na kraju pomiješajte sve sastojke i stavite u pećnicu da se zapeku. U većoj zdjeli pomiješajte ocijeđeni krumpir, kuhano povrće i nasjeckani peršin (po želji). Smjesu ravnomjerno rasporedite po sastojcima i dobro promiješajte kako bi sve bilo dobro obloženo.

  • Preko smjese ravnomjerno rasporedite sir i pokrijte je prije nego je stavite na tavu. Pecite prema priloženim uputama. Stavite fritaju u pećnicu i ostavite da se peče 25 do 30 minuta. Nakon isteka vremena izvadite lim iz pećnice i obilato ga pospite naribanim cheddar sirom.

Nastavite peći fritaju u pećnici dodatnih 15 minuta, dopuštajući da se sir otopi i dobije lijepu zlatnosmeđu nijansu. Poslužite i uživajte u slasti Preporučljivo je pustiti fritaju da se ohladi na ugodnu temperaturu prije uživanja u ovom divnom vegetarijanskom obroku. Nakon što se ohladi, narežite ga na ploške i uživajte u njegovim toplim i finim okusima.

Slobodno budite inventivni s povrćem koje odaberete! Možete razmisliti o korištenju nasjeckanih tikvica, gljiva ili brokule kao alternativnih izbora. Količinu sira prilagodite svojim željama. Uparite ga s hrskavom salatom kako biste stvorili ispunjeno i uravnoteženo iskustvo objedovanja.

Preporučujemo