POTREBNE KOMPONENTE:

Za tijesto uzmite otprilike 1 kilogram mekog bijelog brašna, prstohvat soli, jedno jaje i 500 mililitara tople vode.

Kakav je postupak za izradu tijesta za pitu?

Za pravilnu pripremu brašna bitno ga je prvo prosijati. Ovaj proces bi se trebao odvijati u velikoj zdjeli, idealno na sobnoj temperaturi. Zatim rukom napravite malu jažicu u sredini brašna. U taj bunar posolite i razbijte jaje.

Lijevom rukom polako dodajte vodu u bunar dok desnom rukom istovremeno miješate sastojke. Bitno je naglasiti da ovo miješanje treba izvoditi ručno, koristeći prste, a ne vilicom ili pjenjačom.

Da bismo postigli idealno tijesto, polako dodajemo vodu, koristeći svoju dominantnu ruku za miješanje i gnječenje. Ostaci brašna obavijaju smjesu, jamčeći temeljito izmiješanu konzistenciju. Podijelit ćemo potrebno tijesto za naš recept, pobrinuvši se da napravimo tri jufke, koje ćemo izdašno upakirati u veliku tepsiju promjera 50.

Kada dobijemo željenu količinu tijesta, prestajemo dodavati vodu i nastavljamo mijesiti objema rukama. Vrijedno je napomenuti da u smočnici ostaje nešto brašna koje ćemo ostaviti nedirnuto za kasniju upotrebu. Kako tijesto ne bi postalo pretvrdo, potrebno je pažljivo nanositi brašno. Preporučljivo je tijesto djelomično izvaditi iz zdjele i mijesiti ga na radnoj površini desetak minuta.

Tijekom ovog postupka, možda će biti potrebno s vremena na vrijeme lagano posuti malo brašna ispod tijesta, dok se ne postigne neljepljiva tekstura.

BONUS:

Ovako pripremljene tikvice su nevjerojatno ukusne… Ja ih kuham bez muke i užitka! Recept traje samo 10 minuta!

Tko tvrdi da zasitan i ukusan obrok mora sadržavati meso? Ovi popečci od tikvica pokazuju suprotno, dajući sav željeni okus i teksturu u jelu koje je istovremeno divno i jednostavno za pripremu. Popraćeni sočnim kremastim umakom od jogurta, ovi churrosi izvrstan su izbor za lagani ručak, večeru ili kao predjelo za vaše nadolazeće okupljanje.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

Za pripremu popečaka od tikvica:

Dvije srednje tikvice, svježe naribane, zajedno sa soli i crnim paprom, poslužite za poboljšanje okusa. Tri jaja: sjedinjuju sastojke i daju bogatu teksturu. 100 grama sira: odlučite se za ukusnu varijantu poput parmezana ili oštrog cheddara za optimalne rezultate.

Talijanska vanilija: daje tradicionalni miris vanilije. Paprika: daje nježan okus dima. 100 g krušnih mrvica: daje ključnu hrskavost. 50 g brašna: pomaže u vezivanju tijesta. Suncokretovo ulje: Odabrano za prženje zbog blagog okusa i povišene točke dimljenja.

Za umak potrebno:

Za umak ubacite 3 žlice kiselog vrhnja ili jogurta, a grčki jogurt može poslužiti kao zdravija alternativa. Dodatno sitno naribajte 1 krastavac za dašak svježine. Nasjeckane grančice kopra dodaju pikantnost, dok mljeveni češanj češnjaka pojačava okus dubljim bogatstvom.
Sol i papar: Za poboljšanje okusa umaka.

KAKO JE NAJBOLJE KUHATI OVE TIKVICE?

Za pripremu tikvica, narendajte ih u cjedilo i pospite solju te ostavite da odstoje 10-15 minuta. Nakon toga ocijedite što više vlage iz tikvica kako bi popečci ostali suhi. Za izradu miješanih štapića od tijesta, počnite miješanjem ocijeđenih tikvica u velikoj zdjeli s jajima, naribanim sirom, talijanskim začinskim biljem, paprikom, soli i crnim paprom dok se sve temeljito ne izmiješa. Zatim postavite stanicu za paniranje:

Stavite brašno, umućena jaja, smjesu od krušnih mrvica, zajedno s dodatnom paprikom i vanilijom, u tri plitke zdjele. Da biste oblikovali i pržili popečke, započnite zagrijavanjem suncokretovog ulja u tavi. Zatim od smjese tikvica oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u brašno, umočite u jaje i na kraju premažite prezlama.

Svaku pljeskavicu pecite dok ne postane zlatna i hrskava, otprilike 3-4 minute po strani. Umak pripremite tako što ćete kiselo vrhnje ili jogurt pomiješati s krastavcem, koprom, češnjakom, soli i paprom. Izmijenite začine prema svojim željama.

Poslužiti:
Churrose poslužite tople uz pikantni umak od jogurta. Savjeti za kuhanje:

Pazite da uklonite višak vlage iz tikvica kako popečci ne bi postali kašasti. Ulje držite na srednjoj temperaturi kako fritule ne bi zagorjele.

Preporučujemo