Možda vam je poznata izreka: Sve počinje od nogu. Ovaj dobro poznati tretman može vam pomoći da se brzo oporavite. Za izvođenje ove terapije trebat će vam luk, prozirna folija i udobne čarape. Ubrzava proces čišćenja organizma i poboljšava protok krvi prirodnim putem, bez pribjegavanja lijekovima.


Folija za stopala Prvo tanko narežite luk i sačekajte trenutak da iscuri sok. Zatim stavite kriške luka na stopala, omotajte ih prozirnom folijom i na kraju obujte debele čarape. Vunene čarape se mogu koristiti za zagrijavanje stopala. Korišćenjem folije, luk će se sigurno zalepiti za stopala, eliminišući neprijatan miris.

Za one koji ne vole luk, preporučuje se nanošenje sloja masne kreme ili bademovog ulja na kožu stopala. Za pročišćavanje krvi nanesite ovu mast prije spavanja i ostavite da djeluje preko noći. Snažni sastojci luka prodiru u kožu, ulaze u krvotok i efikasno je čiste. Premaz ima antibakterijska svojstva i pospješuje cirkulaciju, efikasno uklanjajući toksine iz tijela.

  • Započnite dan uklanjanjem svodova, čišćenjem stopala osvježavajućom hladnom vodom, a zatim obuvanjem udobnih vunenih čarapa za optimalnu toplinu.
  • Svjedoci naknadnom naglom ubrzanju cirkulacije krvi. Ljudi koji pate od slabe cirkulacije i dijabetesa mogu imati velike koristi od ovog tretmana.

Ova tehnika se jako preporučuje osobama sa zdravstvenim problemima i onima dobrog zdravlja. Dokazano je da je koristan za ljude koji pate od bolesti kao što su gripa, upala pluća, grlobolja ili groznica. Sutradan ćete osjetiti značajno poboljšanje u svom stanju. Primijenite ovu tehniku ​​čim primijetite bilo kakve znakove prehlade ili gripe i nemojte prestati uzimati lijekove. Masti se povremeno mogu koristiti za čišćenje i održavanje tijela i krvi kao preventivna mjera.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

 

Preporučujemo