Ljubitelji pudinga, pažnja, pažnja. Imamo recept zbog kojeg ćete zaboraviti na instant pudinge iz vrećice, a više vam neće biti dovoljno dobri ni oni kupovni iz čašice. A zašto bi vas te stvari više zanimale kad za samo par minuta posla plus nekih pola sata čekanja možete uživati u najkremastijem domaćem pudingu savršenog okusa Nutelle?

 

 

Zaista ga je lako napraviti, a osim omiljenog namaza – koji možete zamijenitii nekim drugim po svom ukusu – trebat će vam još samo mlijeko, kakao, gustin i malo šećera, koji možete zamijeniti medom ili drugim sladilom po želji.

 

Evo kako ćete ga pripremiti…

 

Domaći puding

Sastojci:

400 ml mlijeka
2 žlice kakaa
2 žlice kukuruznog škroba
1 žlica čokoladnog namaza
1 žlica šećera ili meda

 

 

Priprema:

 

Pristavite mlijeko da se grije. Pomiješajte kakao i škrob, dodajte im šećer ako ga koristite. Ako ne, dodajte najprije malo mlijeka, sve dobro izmiješajte da nastane krema pa umiješajte Nutellu i med, odnosno neki drugi tekući zaslađivač, ako ga koristite.

 

Dodajte smjesu s kakaom u mlijeko, dobro promiješajte, vratite na vatru i kuhajte par linuta dok se ne zgusne, miješajući kako ne bi nastale grudice.

 

Pustite ga da se ohladi oko pola sata pa ga možete jesti toplog, a ako želite, nakon toga ga pospremite u hladnjak gdje će se jop bolje ohladiti i stisnuti.

Preporučujemo