Potrebni Sastojci
- 2 velika jaja
- 200 ml kefira
- 180 g brašna
- 7 g praška za pecivo
- 2 velika krompira
- 1 stabljika vlasca
- 100 g seckane šunke
- 100 g tvrdog mocarela sira, narendanog
- Svežeg kopra po želji
- So i crni biber, po ukusu
Kako Se Sprema?
- Pripremite Pećnicu: Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). Namastite pravougaoni pleh ili ga obložite papirom za pečenje.
- Pripremite Tijesto: U velikoj posudi umutite jaja i kefir dok se dobro ne sjedine. Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo u smesu od jaja i miješajte dok ne postane glatka.
- Pripremite Povrće i Šunku: Ogulite i narendajte krompir. Tanko narežite stabljiku vlasca. U drugoj posudi pomiješajte rendani krompir, narezani vlasac i seckanu šunku. Dodajte so i crni biber po ukusu.
- Kombinujte Sastojke: Umiješajte mešavinu krompira, vlasca i šunke u smesu od jaja i brašna, pazeći da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
- Sjedinite Sastojke: Sipajte smesu u pripremljeni pleh za pečenje i ravnomjerno je rasporedite. Po vrhu pospite rendani mocarela sir.
- Pečenje: Stavite pleh u pećnicu i pecite 40-45 minuta, ili dok vrh ne postane zlaćan i hrskav.
- Ukrasite i Poslužite: Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Ukrasite svežim seckanim koprom. Narežite na kockice i poslužite toplo.
Preporučujemo