Ćufte od sira od tikvica spajaju prekrasne okuse hrskavih tikvica i slanog sira, stvarajući ugodnu kombinaciju koja ne samo da je ukusna, već je i puna zdravstvenih prednosti. Ove šarmantne mesne okruglice savršen su izbor za one koji traže hranjivo i ukusno jelo bez ikakvih ustupaka.

Ono što izdvaja ovo jelo je njegova iznimna svestranost. Kombinacija tikvica narezanih na kockice, krumpira i mrkve daje prekrasnu teksturu, a dodatak sira jelu daje luksuzan i mirisan element.

Uključivanjem domaćeg grčkog jogurta i umaka od majoneze, ovi hamburgeri pretvaraju se u svestranu opciju koja je savršena za zgodan ručak, revitalizirajuću večeru ili ukusno predjelo koje će uljepšati bilo koji društveni događaj.

Potrebni sastojci su sljedeći:

Za pripremu umaka pokupite 2 naribane tikvice, sol (po želji), 1 naribani krumpir, 2 jaja, 1 naribanu mrkvu, grančicu peršina (nasjeckanog), 1 mljeveni češanj češnjaka, 1/2 žličice paprike, crne biber (po ukusu), 5 kašika brašna, 120 grama ribanog sira i maslinovo ulje za prženje.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam 2 žlice grčkog jogurta, 2 žlice majoneze, velika količina nasjeckanog peršina, 1 režanj češnjaka koji je sitno nasjeckan i sol po želji.
upute:

Započnite proces pripreme tikvica stavljanjem nasjeckanih tikvica u veliku zdjelu i dodavanjem male količine soli. Ostavite ga da odstoji 10 minuta, nakon čega možete nastaviti s uklanjanjem viška tekućine snažnim pritiskom i stiskanjem.

Kako se pripremaju okruglice od krumpira?

Pomiješajte nasjeckani krumpir, mrkvu, jaja, peršin, češnjak, papriku, crni papar i brašno s tikvicama. Temeljito izmiješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.

Naribani sir pomiješajte sa smjesom lagano miješajući. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri za pečenje hamburgera. Žlicama uzimajte smjesu i oblikujte ih u pljeskavice prije nego što ih spljoštite.

Stavite hamburgere u pleh i ostavite ih da se peku otprilike 3-4 minute sa svake strane dok ne dobiju prekrasnu zlatnu i hrskavu teksturu. Nakon što su potpuno pečeni, pažljivo izvadite hamburgere iz tave i ostavite ih na papirnatim ručnicima kako biste uklonili višak ulja.

Kako biste napravili umak, u maloj posudi pomiješajte grčki jogurt, majonezu, nasjeckani češnjak, nasjeckani peršin i sol. Miješajte dok smjesa ne dobije glatku i skladnu konzistenciju. Prilikom predstavljanja hamburgera od tikvica i sira dobro ih zagrijte i poslužite ih uz umak za umakanje.

Preporučujemo