Sastojci:
Za pripremu ovog recepta potrebno vam je 900 ml mlijeka, 1 žlica želatine, 500 g čokolade (200 g crne čokolade i 300 g čokolade sa sitnim lješnjacima) i 3 žlice ulja.

priprema:
Započnite miješanjem želatine i mlijeka, ostavite ih da se ugriju prije nego što stavite čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi, a kada smjesa zavrije, pustite da lagano kuha još 3 minute. Dobivenu smjesu premjestite u vatrostalnu posudu dimenzija cca 26x12x10 cm ili sličnu. Nastavite s izlivanjem smjese u zasebnu posudu i stavite je u hladnjak na 2 sata. Alternativno, stavite ga u zamrzivač na 1 sat. Zatim otopite čokoladu i lješnjake zajedno s uljem, te ovu slatku kombinaciju prelijte po kolaču. Ostavite kolač da se stegne tako što ćete ga ostaviti u hladnjaku samo 15 minuta.

Preporučujemo