Prepustite se divnim i očaravajućim okusima ove torte od tikvica, kulinarskog umjetničkog djela koje ne samo da nudi praktičnu i pristupačnu opciju, već služi i kao izvanredna alternativa tradicionalnoj pizzi.
Krećući na putovanje zdravlja i okusa, ovaj izuzetan recept ističe živahni okus upravo ubranih tikvica. Ukrašena nizom zelenog lisnatog povrća i ukusnog cheddar sira, služi kao divan kanal za uživanje u dobroti zelenila. Savršen za bilo koji trenutak tijekom dana, upustimo se u ovu hranjivu i ukusnu avanturu.
Da biste uspješno pripremili ovo jelo, trebat će vam sljedeći popis sastojaka:
Za pripremu ovog recepta trebat će vam 3 naribane tikvice, 1 sitno nasjeckani luk, 1 naribana mrkva, 1 sitno nasjeckana crvena paprika, peršin (količina po želji), 3-4 žlice (25 ml) biljnog ulja, 1 žličica soli, 1 žličica crnog papra, 3 jaja, 1,5 šalica (300 ml) mlijeka, 2 šalice (240 grama) brašna i 150 grama ribanog cheddar sira.
Na koji se način priprema?
Za početak osigurajte da je pećnica zagrijana na temperaturu od 200°C (392°F). Pripremite lim tako što ćete ga malo premazati biljnim uljem ili ga obložiti papirom za pečenje.
Pomiješajte naribane tikvice, luk, mrkvu, crvenu papriku i peršin u prostranoj zdjeli kako biste stvorili mješavinu povrća. Pobrinite se da se okus ravnomjerno rasporedi dodavanjem soli i papra, a zatim dobro promiješajte.
Da biste napravili smjesu, počnite mutiti jaja u zdjeli, a zatim umutite mlijeko. Polako umiješajte brašno u ovu kombinaciju, neprekidno miješajući kako biste spriječili stvaranje grudica, dok ne postignete besprijekornu konzistenciju.
Kombinacija: Smjesu jaja i brašna prebacite u zdjelu u kojoj je izmiksano povrće. Temeljito miješajte dok tijesto ravnomjerno ne obavija povrće.
Dodajte sir tako da pomiješate polovicu naribanog cheddara u smjesu, a preostali dio ostavite za kasniju upotrebu kao preljev. Za početni korak pečenja ravnomjerno rasporedite smjesu u unaprijed pripremljenu posudu za pečenje. Stavite jelo u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče 35 minuta.
Za dodatni dodir sira dodajte još sira i još jednom zapecite. Nakon početnog pečenja, oprezno izvadite pleh iz pećnice i po vrhu ravnomjerno rasporedite preostali cheddar sir. Vratite ga u pećnicu i nastavite peći još 15 minuta, ili dok se sir ne otopi i dobije prekrasnu zlatnosmeđu boju.
Za posluživanje ostavite tikvice da se kratko ohlade prije rezanja na kriške. Prepustite se toplom jelu, uživajući u izvrsnoj kombinaciji topljenog sira i nježnog povrća sa svakim zalogajem.