Potrebni su sljedeći sastojci:

Za pripremu ovog ukusnog jela potrebno je pripremiti sljedeće sastojke: 9 žlica vode, 20 dkg šećera, mljevene orahe, bademe ili lješnjake po izboru od 15 dkg, 25 dkg mljevenog keksa, 17 dkg putera i 10 dkg čokolade za kuhanje. Za završnicu trebat će vam i dodatnih 10 dkg čokolade za kuhanje za glazuru, uz malo ulja.

Otkrijte ultimativni recept za pripremu najukusnije bajadere. Za slasnu Bajaderu pomiješajte vodu i šećer u lončiću i lagano zagrijavajte smjesu dok se šećer potpuno ne otopi.

Nakon što se maslac potpuno otopi, umiješajte orahe i kekse, miješajte dok ne dobijete gustu i jednoličnu smjesu. Podijelite ovaj amalgam na dva jednaka dijela. Nastavite topiti čokoladu koristeći metodu dvostrukog kotla i umiješajte je u prvi dio smjese. Što se tiče drugog dijela, dodajte malu količinu ruma.

Za početak preko tepsije stavite list masnog papira za pečenje. Uzmite prvi dio smjese s čokoladom i pažljivo ga prebacite na papir oblikujući ga u četvrtasti oblik. Upotrijebite nož da vrh i rubovi budu glatki. Ponovite ovaj korak s drugim dijelom. Preostalu čokoladu nastavite otopiti na pari. U otopljenu čokoladu dodati malo ulja i preliti preko Bajadere.

Nakon što se ohladi u hladnjaku, sutradan ga nastavite rezati na kocke željenih dimenzija. Prepustite se njegovim divnim okusima!

BONUS:

Prepustite se izvrsnom užitku torte iz snova, preslatkog deserta bez pečenja koji obećava vrhunski kremasti užitak.

Za izradu kolača trebat će nam sljedeći popis sastojaka:

Za ovaj recept potrebno vam je 400 g keksa, 300 g mljevenog plazma keksa, 350 ml soka od naranče iz tetrapaka, 3 vrećice pudinga od vanile, 6 žlica šećera, 750 ml mlijeka, 2 kockice margarina s okus slatkog vrhnja, 500 g šećera u prahu, 20 bananica od čokolade, 5 banana, 300 g krem ​​pudinga, 500 ml mlijeka ili vode za kremu, te otprilike 300 ml mlijeka za namakanje biskvita.

Kakav je postupak za izradu torte iz snova?

Pripremu započnite potapanjem biskvita u mlijeko zagrijano na ugodnu temperaturu i napravite početni sloj. Nakon premazivanja, nježno rasporedite kekse u jednoličan, jedan sloj. U pladnju koji sam odabrao, odlučio sam organizirati piskote u 8 redova po 3, osiguravajući ravnomjernu raspodjelu.

Za izradu drugog sloja obilato prelijte sok od naranče preko podloge od plazma keksa, pazeći da je dobro natopljena. U posebnoj zdjeli snažno miksajte margarin i šećer u prahu dok se potpuno ne sjedine. Ovu smjesu umiješajte u plazma keks i nastavite mutiti dok se potpuno ne sjedini. Sjedinjenu smjesu ravnomjerno rasporedite po sloju biskvita. Sada na treću koru nježno uzdužno isjeći čokoladne bananice i redati ih na fil od plazma keksa.

Za četvrti sloj potrebno je napraviti tri pudinga tako da ih skuhate u 750 ml mlijeka i ubacite šest žlica šećera. U drugoj posudi umutiti jedan margarin sa 250 g šećera u prahu i pomiješati sa ohlađenim pudingom. Ovaj fil podijeliti na pola i jedan dio premazati preko cokoladnih banana. Sada na petu koru poslažite drugi red keksa koji ste namakali u mlakom mlijeku.

Počnite ravnomjerno rasporediti preostalu polovicu nadjeva od pudinga na VI sloj torte. Prelazeći na sloj VII, narežite banane na kolutiće i rasporedite ih na fil. Dovršite tortu tako da cijelu površinu i stranice temeljito premažete mješavinom mlijeka ili vode, pazeći da je svaki centimetar premazan. Na kraju, ukrasite tortu prema svojim željama.

Kada dođe vrijeme za uživanje u ovom kolaču, pripremite se za obilnu i obilnu porciju. Međutim, vodite računa o zrelosti banana, jer rezanje može biti teško ako nisu dovoljno mekane. Ostavite tortu dovoljno vremena da se ohladi prije nego što se počastite njenom slatkoćom!

Preporučujemo