Recept za arapski kolač koji ne deblja je jednostavno očaravajući. Već na prvi zalogaj, osjetit ćete spoj ukusnih sastojaka koji će vas ostaviti potpuno zapanjenim i očaranim. Ovaj kolač je ne samo izuzetno ukusan već i lagane strukture, što ga čini savršenim izborom za svaku prigodu.
POTREBNI SASTOJCI ZA ARAPSKI KOLAČ:
- 120 grama zobenih pahuljica
- 200 mililitara toplog mlijeka
- 2 jaja
- 2 banane
- 1 žličica ekstrakta vanilije (ili 1 vrećica vanilin šećera)
- 40 grama kakaa u prahu
- 1 žličica prašak za pecivo
- Orasi za posipanje
- Komadići čokolade za posipanje
- 100 grama čokolade
- 40 mililitara mlijeka
KAKO SE PRIPREMA ARAPSKI KOLAČ?
Započnite tako što ćete zobene pahuljice usuti u zdjelicu, a zatim ih preliti toplom mlijekom. Ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim razbijte jaja u posebnu zdjelu i pomiješajte ih sa zgnječenim bananama. Umiješajte vanilin šećer i žicom snažno umutite smjesu.
Nakon toga, dodajte kakao prah i prašak za pecivo, sve dobro izmiješajte kako biste osigurali pravilnu integraciju.
Zatim miješajte zobene pahuljice natopljene mlijekom, pazeći da su sve zobi dobro obložene. Smjesu prebacite u tepsiju koju ste ili namastili ili obložili papirom za pečenje.
Vrh obilato pospite mješavinom sitno nasjeckanih oraha i čokoladnih mrvica ili čak ribanom čokoladom za dodatnu raskoš.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i ostavite da se peče otprilike 15 do 20 minuta.
Kad je kolač gotov, čokoladu nasjeckajte i uz miješanje otopite u 40 ml prokuhanog mlijeka i time prelijte kolač.
Ovaj kolač je savršen za sve koji traže slatki užitak bez osjećaja krivnje! Uživajte u svakom zalogaju ovog neodoljivog arapskog kolača!