Doživite očaravajuće blaženstvo ovih preslatkih krafni prožetih aromatičnim notama korice naranče i slatkim užitkom kremastog jogurta od vanilije. Ovi božanstveni slatkiši, lagane i nježne konzistencije, savršena su opcija za svaki trenutak – bilo da se radi o jutarnjem obroku, brzom zalogaju ili ugodnoj poslastici nakon večere.

Bez obzira na vaše želje, bile obične ili punjene ukusnim džemom od marelica i prelivene kokosovim brašnom kako bi se poboljšala njihova slatkoća, ove će vam krafne zajamčeno pružiti čisti užitak.

Za ovaj recept potrebni su sljedeći sastojci:

Za pripremu ovog recepta trebat će vam sljedeće komponente: jedno jaje, malo soli, dvije žlice šećera, korica jedne naranče, 70 ml biljnog ulja, 125 g jogurta od vanilije, oko 400 g višenamjenskog brašna, pola žličice praška za pecivo, pekmez od marelica za nadjev po želji, kokosovo brašno za ukrašavanje i dodatno biljno ulje za prženje.

Koji je najbolji način pravilnog skladištenja ukusnih krafni kako bi zadržali njihovu svježinu i okus?

Započnite proces pripreme tijesta kombiniranjem jajeta i male količine soli u prostranoj posudi za miješanje. Umiješajte 2 žlice šećera i koricu dobivenu od jedne naranče. Uvjerite se da su svi sastojci dobro izmiješani.

Za izradu tijesta temeljito pomiješajte 70 ml biljnog ulja sa 125 g jogurta od vanilije. Postupno dodajte otprilike 400 g višenamjenskog brašna i prašak za pecivo. Kombinirajte sastojke dok ne formiraju kohezivno tijesto. Bitno je da dobiveno tijesto ima meku konzistenciju, bez pretjerane ljepljivosti.

Da biste postigli željenu gustoću, po potrebi možete dodati još brašna. Započnite proces oblikovanja krafni laganim posipanjem male količine brašna na čistu radnu površinu.

Da biste postigli željenu debljinu, poravnajte tijesto dok ne bude otprilike 1/2 inča. Oblici krafni mogu se izraditi pomoću rezača za krafne ili dva kružna rezača različitih veličina. Ako rezač za krafne nije dostupan, kružne oblike možete postići pomoću čaše ili kalupa za kekse. Za uklanjanje središnjih rupa može se upotrijebiti manji rezač ili čak čep za bocu.

Započnite proces stvaranja krafni zagrijavanjem biljnog ulja u dubokoj tavi ili loncu na srednje jakoj vatri. Ključno je osigurati da ulje dosegne dubinu od oko 1 inča.

Nakon što postignete idealnu temperaturu od oko 350°F ili 175°C, pažljivo uronite krafne u zagrijano ulje, pazeći da ne pretrpate posudu. Pustite da se krafne prže otprilike 2-3 minute sa svake strane dok ne dobiju prekrasnu zlatnosmeđu boju.

Nakon što ste ispekli krafne, imate mogućnost posuti ih brašnom i po želji puniti. Da biste to postigli, pažljivo premjestite krafne iz ulja na tanjur prekriven papirnatim ručnicima pomoću šupljikave žlice. Ovo će učinkovito ukloniti sav višak ulja.

Po želji možete pakirati vrećicu s marmeladom od marelica. Da biste dodali ukusan dodir, napravite mali otvor sa strane svake krafne i pažljivo umetnite žlicu pekmeza u sredinu. Kako biste poboljšali slatkoću i dodali divnu teksturu, obilato pospite krafne finim slojem kokosovog brašna.

Poslužiti:

Kako biste u potpunosti uživali u ugodnom iskustvu, savjetuje se pustiti krafne da se kratko ohlade prije uživanja. Bez obzira na to volite li toplinu ili temperaturu okoline, ove domaće krafne od naranče i jogurta od vanilije zajamčeno će zadovoljiti vaše nepce.

Započnite dan kako treba ili zadovoljite svoju želju ovim preslatkim užicima, koji se savršeno uklapaju uz vruću šalicu kave ili čaja. Počastite se rajskim desertom uz kuglicu baršunastog sladoleda od vanilije. Povećajte njihovu slatkoću posipanjem šećerom u prahu ili prelivanjem ukusnom glazurom.

Preporučujemo