Ovaj jednostavan kolač s bananama je savršena opcija za one koji traže brzu i ukusnu slasticu koja zahtijeva minimalan trud. Priprema ove torte traje svega nekoliko minuta, a rezultat je nevjerojatno sočan, kremast i osvježavajući kolač koji će oduševiti cijelu obitelj, posebno djecu.
Sastojci:
- 3 vrećice praška za puding od vanilije
- 9 žlica šećera
- 1200 ml mlijeka
- 300 grama Petit Beurre keksa
- 200 grama maslaca ili margarina (plus dodatak za podmazivanje tepsije)
- 100 grama kiselog vrhnja
- 4 banane
- 300 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Priprema pudinga:
- U zdjeli pomiješajte prašak za puding i šećer s malo mlijeka, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
- Ostatak mlijeka stavite na vatru i zagrijavajte dok ne proključa.
- Polako dodajte smjesu pudinga u kipuće mlijeko uz stalno miješanje dok se puding ne zgusne.
- Dodavanje maslaca i vrhnja:
- U vrući puding umiješajte narezani maslac ili margarin dok se ne otopi.
- Dodajte kiselo vrhnje i dobro promiješajte kako bi smjesa bila kremasta i glatka.
- Priprema keksa i smjese:
- Prstima izmrvite Petit Beurre kekse na sitne komadiće i umiješajte ih u smjesu pudinga.
- Premažite lim za pečenje maslacem kako bi se spriječilo lijepljenje.
- Slaganje kolača:
- Prebacite polovicu smjese u pripremljeni lim za pečenje i ravnomjerno je rasporedite.
- Banane ogulite, prepolovite po dužini i posložite polovice na sloj smjese u limu.
- Prelijte preostalu smjesu pudinga preko banana i žlicom pažljivo utisnite smjesu između banana kako bi sve bilo ravnomjerno raspoređeno.
- Hlađenje kolača:
- Stavite lim s kolačem u hladnjak na hlađenje na najmanje 2 sata, kako bi se kolač dobro ohladio i stegnuo.
- Priprema šlaga:
- Pripremite šlag prema uputama na pakiranju i premažite ga po površini ohlađenog kolača.
- Vratite kolač u hladnjak i ostavite ga da se hladi nekoliko sati, najbolje preko noći, kako bi se svi okusi proželi i kako bi kolač dobio savršenu teksturu.
Savjeti:
- Dodatni ukrasi: Po želji, kolač možete posuti nasjeckanim orašastim plodovima, čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom za dodatni sloj okusa i hrskavosti.
- Posluživanje: Ovaj kolač se najbolje poslužuje dobro ohlađen, uz šalicu kave ili čaja, kao savršena slastica za obitelj ili goste.
Ovaj sočan kolač s bananama idealan je za sve ljubitelje jednostavnih i brzih slastica. S glatkom i kremastom teksturom te bogatim okusom banane, sigurno će postati omiljeni desert u vašem domu!
Preporučujemo