Ovaj jednostavan kolač s bananama je savršena opcija za one koji traže brzu i ukusnu slasticu koja zahtijeva minimalan trud. Priprema ove torte traje svega nekoliko minuta, a rezultat je nevjerojatno sočan, kremast i osvježavajući kolač koji će oduševiti cijelu obitelj, posebno djecu.

Sastojci:

  • 3 vrećice praška za puding od vanilije
  • 9 žlica šećera
  • 1200 ml mlijeka
  • 300 grama Petit Beurre keksa
  • 200 grama maslaca ili margarina (plus dodatak za podmazivanje tepsije)
  • 100 grama kiselog vrhnja
  • 4 banane
  • 300 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Priprema pudinga:
    • U zdjeli pomiješajte prašak za puding i šećer s malo mlijeka, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
    • Ostatak mlijeka stavite na vatru i zagrijavajte dok ne proključa.
    • Polako dodajte smjesu pudinga u kipuće mlijeko uz stalno miješanje dok se puding ne zgusne.
  2. Dodavanje maslaca i vrhnja:
    • U vrući puding umiješajte narezani maslac ili margarin dok se ne otopi.
    • Dodajte kiselo vrhnje i dobro promiješajte kako bi smjesa bila kremasta i glatka.
  3. Priprema keksa i smjese:
    • Prstima izmrvite Petit Beurre kekse na sitne komadiće i umiješajte ih u smjesu pudinga.
    • Premažite lim za pečenje maslacem kako bi se spriječilo lijepljenje.
  4. Slaganje kolača:
    • Prebacite polovicu smjese u pripremljeni lim za pečenje i ravnomjerno je rasporedite.
    • Banane ogulite, prepolovite po dužini i posložite polovice na sloj smjese u limu.
    • Prelijte preostalu smjesu pudinga preko banana i žlicom pažljivo utisnite smjesu između banana kako bi sve bilo ravnomjerno raspoređeno.
  5. Hlađenje kolača:
    • Stavite lim s kolačem u hladnjak na hlađenje na najmanje 2 sata, kako bi se kolač dobro ohladio i stegnuo.
  6. Priprema šlaga:
    • Pripremite šlag prema uputama na pakiranju i premažite ga po površini ohlađenog kolača.
    • Vratite kolač u hladnjak i ostavite ga da se hladi nekoliko sati, najbolje preko noći, kako bi se svi okusi proželi i kako bi kolač dobio savršenu teksturu.

Savjeti:

  • Dodatni ukrasi: Po želji, kolač možete posuti nasjeckanim orašastim plodovima, čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom za dodatni sloj okusa i hrskavosti.
  • Posluživanje: Ovaj kolač se najbolje poslužuje dobro ohlađen, uz šalicu kave ili čaja, kao savršena slastica za obitelj ili goste.

Ovaj sočan kolač s bananama idealan je za sve ljubitelje jednostavnih i brzih slastica. S glatkom i kremastom teksturom te bogatim okusom banane, sigurno će postati omiljeni desert u vašem domu!

Preporučujemo