Jeste li u potrazi za slatkim i slatkim zalogajem? Vaša potraga završava s kruhom prelivenim umakom od sira i meda! Ova izvrsna kombinacija spaja bogatu kremastost topljenog sira, oštar komadić češnjaka i izuzetnu slatkoću meda, sve u jednom ukusnom zalogaju.

Prikupite ove sastojke: za tijesto će vam trebati 200 grama krušnog brašna, 5 grama instant suhog kvasca, 8 grama šećera, 4 grama soli, 15 grama maslinovog ulja i 120 mililitara tople vode.

Za pripremu umaka od češnjaka pomiješajte 10 grama mljevenog češnjaka, 20 grama otopljenog neslanog maslaca i 30 grama krem ​​sira.

Za pripremu preljeva trebat će vam:

  • 280 grama mozzarella sira.
  • Parmezan
  • Origano je biljka koja se često koristi u kulinarskim jelima.
  • peršin

Umak od rajčice je ukusan i prilagodljiv začin koji služi kao temeljni sastojak brojnih recepata. Priprema tijesta Temelj izvrsnog pečenja kruha temelji se na stvaranju savršenog tijesta.

Postizanje ove bitne baze zahtijeva pridržavanje izravnog niza uputa:

Započnite s aktiviranjem kvasca: u zdjeli pomiješajte kvasac s toplom vodom i ostavite ga nekoliko minuta dok se ne razvije pjenasta tekstura. Nakon što se aktivira, umiješajte ovu smjesu kvasca sa suhim sastojcima koji se sastoje od brašna, šećera i soli. Temeljito promiješajte dok se sve komponente potpuno ne sjedine.

U tijesto postupno dodajte maslinovo ulje dok ga mijesite do željene gustoće. Nastavite mijesiti dok tijesto ne dobije glatku i elastičnu konzistenciju. Pokrijte tijesto i stavite ga na toplo mjesto otprilike sat vremena, ili dok se ne udvostruči u odnosu na prvobitni volumen. Idealan umak od češnjaka pojačava okus kruha kada se koristi.

Ovo je pristup:

Pomiješajte komponente: U maloj zdjeli pomiješajte otopljeni maslac, sitno nasjeckani češnjak i krem ​​sir dok ne dobijete glatku i bogatu smjesu. Prilagodite okus: Količinu češnjaka možete prilagoditi svojim željama za izraženiji ili blaži okus

Napravite kruh Sada dolazimo do uzbudljive faze slaganja kruha u slojeve s njegovim divnim nadjevima. Počnite tako da dignuto tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Zatim uzmite svaki dio i valjkom za tijesto ga poravnajte u tanki pravokutni oblik.

Pripremljeni umak od češnjaka ravnomjerno rasporedite po razvaljanom tijestu: Nanesite umak od češnjaka.

Obilno pospite mozzarellu i parmezan preko umaka od češnjaka: Pospite sir.

Pekarski zanat

Stavite složeni kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 210ºC i pecite oko 8-10 minuta, ili dok se sir ne otopi i dobije zlatnosmeđu boju, pazeći da i rubovi kruha dobiju zlatnu nijansu.

  • Lako je napraviti divan i gnjecav umak od meda. Dok vam se kruh peče u pećnici, iskoristite priliku i pripremite ovaj fantastičan umak. U zdjeli pomiješajte jednake dijelove meda i umaka od rajčice dok se dobro ne sjedine. Okus možete prilagoditi svom ukusu mijenjanjem omjera meda i umaka od rajčice, omogućujući vam da postignete željenu ravnotežu slatkoće i ljutine.

Usluga je ključna za cjelokupno iskustvo.

Nakon što kruh sa sirom i češnjakom izvadite iz pećnice, narežite ga na male porcije i poslužite toplo, pomiješano sa slatkim umakom od meda.

Uživajte u prekrasnoj mješavini gnjecavog sira i mirisnog češnjaka, prekrasno pojačanoj zadivljujućom slatkoćom umaka koji ga prati.

Preporučujemo