Pita od šljiva! Ukusno, sočno i jednostavno za napraviti. Iskoristite sezonu šljiva ispecite bakin kolač od ovog voća, a na kraju ćete dobiti divan desert.

POTREBNI SU DOLJE NAVEDENI SASTOJCI:

Četiri jaja, dvije pune kašike brašna, dvije pune kašike griza i jedna vrećica praška za pecivo. malo cimeta i vanilin šećera, 100 grama šećera u prahu, 100 mililitara ulja, kora od jednog limuna, 100 mililitara jogurta i 700 grama šljiva.

KAKAV JE NAČIN PRAVLJENJA KOLAČA SA ŠLJIVAMA?

Šećer i jaja miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu, zatim umiješajte griz, brašno pomiješano s praškom za pecivo i koricu limuna. Zatim dodajte ulje i pobrinite se da su svi sastojci dobro izmiješani.

Pripremite lim za pečenje dimenzija 25×21 cm tako da ga obložite papirom za pečenje, premažete uljem i pospite vanilin šećerom po površini. Zatim posložite polovice šljiva u tepsiju i prekrijte ih polovicom tijesta.

Prije nego završite tijesto, dodajte još šljiva. Izjednačite smjesu i pecite prvo na 200 stupnjeva, zatim smanjite na 180 stupnjeva i nastavite peći oko 50 minuta. Šljive trebaju biti potpuno zrele, ali ne pretjerano.

BONUS:

Divna i nježna ljetna torta s kremastim spojem limuna i borovnica koju svi obožavaju! Jednostavno, a nevjerojatno ukusno!

  • Uživajte u prekrasnom iskustvu bogate torte od limuna i borovnica, gdje se oštar okus limuna prekrasno stapa sa slasnom slatkoćom borovnica, a sve to umotano u luksuzni, kremasti nadjev.

Ovaj divan desert idealan je izbor za svaku priliku, nudi primamljivu eksploziju okusa koja se graciozno otapa u vašim ustima.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

Za one koji traže vrhunsku kvalitetu, predstavljamo ekskluzivnu ponudu: vrhnje.

Za pripremu kolača trebat će vam 2 šalice mlijeka, 1 žličica šećera, 3 žlice brašna (neka bude dosta gusto), 1 žumanjak i 1 vrećica vanilije.

Za pripremu ovog jela pokupite 3 jaja, 1 šalicu šećera, paketić vanilije, manje od 1 šalice biljnog ulja, manje od 1 šalice mlijeka, 2,5 šalice brašna, vrećicu praška za pecivo, naribanu koricu 1 limuna, 1 paket borovnica (ili bilo kojeg voća koje volite) i malo šećera u prahu za posipanje po vrhu.

KOJA JE METODA ZA PRAVLJENJE OVOG NJEŽNOG KOLAČA OD LIMUNA I BOROVNICA?

U loncu pomiješajte 2 šalice mlijeka, 1 žličicu šećera, 3 žlice brašna i 1 žumanjak za pripremu kreme. Provjerite jesu li sastojci dobro izmiješani. Započnite stavljanjem smjese na štednjak i temeljito je miješajte dok ne zavrije. Ostavite da krčka na laganoj vatri još 2-3 minute uz stalno miješanje. Na kraju smjesu skinite s izvora topline.

Jedan paketić vanilije dobro sjediniti i ostaviti da se malo ohladi. Zatim pokrijte smjesu plastičnom folijom i ostavite da se ohladi do kraja. Započnite zagrijavanjem pećnice na 170°C (340°F) kako biste pripremili pečenje kolača. U zdjeli za miješanje pomiješajte 3 jaja, 1 šalicu šećera i 1 mahunu vanilije, miksajući dok smjesa ne postane pjenasta.

Započnite miješanjem nešto manje od jedne šalice biljnog ulja i mlijeka. Postupno dodajte 2,5 šalice brašna, vrećicu praška za pecivo i sitno naribanu koricu jednog limuna. Miješajte dok se sastojci ne povežu dovoljno.

Dno tepsije promjera 28 cm obložiti papirom za pečenje za pripremu. Zatim izlijte smjesu u tepsiju. Nakon toga skupite sastojke i pecite prema uputama. Ohlađenu kremu stavite u vrećicu, a zatim počnite pritiskati vrećicu od sredine torte.

Za kraj po vrhu ravnomjerno rasporedite šaku borovnica. Ostavite smjesu da se peče u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40 do 45 minuta. Kada je gotovo, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Kako biste završili postupak i prikazali tortu, nježno prijeđite nožem po obodu prije nego što je premjestite na tanjur za posluživanje. Pažljivo skinite papir za pečenje s podloge i lagano ga pospite tankim slojem šećera u prahu.

Torta koju ste pripremali za ljeto, a koja ne samo da izgleda fantastično, već je i izvrsnog okusa, sada je spremna za posluživanje. Evo nekoliko ideja kako uživati ​​u njemu:

Dodajte svježe listove mente kao ukras kako biste poboljšali vizualnu privlačnost. Kušajte uz kuglicu šlaga ili kuglicu bogatog sladoleda od vanilije.

Preporučujemo