Tradicionalna ravna torta u klasičnom stilu. Evo konačnog recepta za pravljenje ravanije.

POTREBNI SASTOJCI SU:

2 dcl kiselog mlijeka, 1 paketić praška za pecivo, 4 jaja, 150 grama šećera, 250 grama griza, 200 grama mljevenih oraha, 50 grama sjeckanih oraha i 1 paketić vanilin šećera.

Šerbet/agda

Dvije šalice vode, 500 grama šećera i nekoliko kriški limuna.

Za detaljniji pregled postupka pripreme pogledajte video.

BONUS:

  • S limunom u ruci, možete pripremiti ovaj divan desert u samo 10 minuta! Jednostavno je i ukusno, ne zahtijeva pečenje ni želatinu!

Ovaj divan mousse od limuna izvrsna je opcija za svaku priliku. Odlikuje se savršenom kombinacijom okusa i tekstura, spajajući hrskavu podlogu od keksa s kremastim slojem jogurta i pikantnim umakom od limuna. Počastite svoje goste ovim osvježavajućim desertom koji je jednostavan za napraviti!

OSNOVNI SASTOJCI:

Za pripremu podloge za biskvit:

Za pripremu jogurtnog sloja potrebno vam je 200 grama keksa i otprilike 80 grama otopljenog maslaca, što odgovara 6 žlica.

Za sloj limuna prikupite 4 šalice mlijeka (950 ml), 3/4 šalice šećera (170 g), 5 žlica kukuruznog škroba (45 g), 1/2 šalice običnog jogurta (120 g) i 1 žličicu ekstrakta vanilije.

Za pripremu ukrasa prikupite 1/3 šalice (100 ml) limunovog soka, 1 1/4 šalice (300 ml) vode, 3 žlice (25 g) kukuruznog škroba, 1/2 žličice kurkume ili žute boje za hranu, i 1/4 šalice (50 g) šećera.

Bijela čokolada, kada se otopi, postaje glatka i kremasta poslastica slatke teksture.

KOJI SU KORACI ZA NAPRAVU BRZE TORTE OD LIMUNA?

Započnite s izradom podloge od keksa. Odvojite 200 g keksa i izdrobite ga u sitne mrvice. Zatim pomiješajte izmrvljene kekse s otopljenim maslacem. U zdjeli pomiješajte biskvitne mrvice s otopljenim maslacem (80 g), pazeći da se smjesa dobro izmiješa. Zatim smjesu čvrsto utisnite u kalup.

Ohladite smjesu, a zatim je čvrsto stisnite na dno kalupa za tortu 8×11 inča (18×28 cm). Nakon što ste pustili kalup da se stegne u hladnjaku pola sata, možete početi raditi na jogurtu. U loncu pomiješajte 4 šalice (950 ml) mlijeka, 3/4 šalice (170 g) šećera i 5 žlica (45 g) kukuruznog škroba kako biste zagrijali mliječnu smjesu. Neprekidno miješajte ovu smjesu na srednjoj vatri dok ne postignete gustu konzistenciju.

Nakon što se skine s vatre, umiješajte 1/2 šalice (120 g) običnog jogurta i 1 čajnu žličicu ekstrakta vanilije, a zatim ovu smjesu prelijte preko podloge od keksa. Kad se podloga za biskvit ohladila, na nju izlijte zgusnutu smjesu.

Nakon što ste kalup vratili u hladnjak na još 30 minuta, možete početi raditi sloj limuna. Za mješavinu limuna, u loncu, pomiješajte 1/3 šalice (100 ml) limunovog soka, 1 1/4 šalice (300 ml) vode, 3 žlice (25 g) kukuruznog škroba, 1/2 žličice kurkume ili žute prehrambene boje i 1/4 šalice (50 g) šećera. Zagrijte ovu kombinaciju na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne.

Započnite dodavanjem glatkog sloja jogurta, a zatim prelijte ohlađenu smjesu limuna preko jogurta. Ostavite slojeve da se ohlade. Nakon što je kalup stavljen u hladnjak, ostavite ga da se stegne 1 sat. Nastavite s ukrašavanjem jela, a zatim poslužite.

Ukrasiti:

Kad se mousse od limuna stegne, ukrasite ga prelivom bijele čokolade.

Poslužiti:

Ohladite prije posluživanja i narežite u skladu s tim. U nastavku je nekoliko prijedloga za posluživanje:

Kako biste doživjeli osvježavajući užitak, kušajte ovaj desert ohlađen. Možete poboljšati okus uključivanjem daška svježine kroz listove mente ili koricu limuna kao šarmantan ukras.

Preporučujemo