Imamo recept koji je i ukusan i zdrav, za palačinke od krumpira i mladog luka. Prepune esencijalnih nutrijenata, vitamina i antioksidansa, ove su palačinke ugodne i zdrave.

Bilo da ih poslužite za doručak, ručak ili večeru, jednostavne su za pripremu i zasigurno će razveseliti cijelo kućanstvo.

SASTOJCI

Za potpuni užitak palačinke poslužite vruće. Ništa više od dodavanja svježeg kopra ili posluživanja s kiselim vrhnjem po želji. Evo nekoliko ideja za posluživanje. Jelo prelijte grčkim jogurtom (ili kiselim vrhnjem) za lagani i osvježavajući obrok narezan uz svježu zelenu salatu za potpuni doživljaj.

Smjesu dobro promiješajte. Zatim u smjesu dodajte drugu aromu male žlice šećera. Stavite maslinovo ulje u tavu neka bude vruće pa stavite kockice krumpira pirjane dok ne porumene. Pržene krumpiriće stavite u već pripremljenu smjesu jaja i mlijeka.

Za krumpir uzmite narezane komade i stavite ih u posudu za kuhanje; stavite jednu žličicu soli za začin. Pustite da voda zakipi i kuhajte 20 minuta dok krumpir ne bude gotov. Izvadite ih nakon što su gotovi, ostavite da sva voda iscuri i ostavite sa strane.

Napravite tijesto: u velikoj zdjeli lagano umutite jaja s 1/2 žličice soli i 1 žličicom šećera. Umiješajte mlijeko i brašno; miješajte dok ne postane glatko. Na kraju umiješajte maslinovo ulje.

U tijesto umiješajte kuhani krumpir, nasjeckani mladi luk i kopar. Nastavite miješati dok se dobro ne sjedini. Poslužite s malo kajgane ili komadićima slanine s prugama kako biste napravili zaista izdašan obrok. Evo nekoliko korisnih savjeta za pripremu doručka.

Provjerite je li krumpir dobro kuhan i suh kako tijesto ne bi bilo previše mokro. Učinite to, ako želite, začinite ga solju ili začinskim biljem. Mnogo je lakše preokrenuti palačinke ako koristite tavu koja se ne lijepi.

Za potpuni okus palačinki poslužite vruće. Možete poboljšati njihov izgled dodavanjem kopra. Ili po želji poslužite s kiselim vrhnjem. U nastavku su neki prijedlozi za posluživanje:

Za lagani i osvježavajući obrok dodajte grčki jogurt ili kiselo vrhnje. Poslužite uz zelenu salatu — živahnu i hrskavu, za potpuni doživljaj.

Za pravi obilan obrok poslužite s kajganom ili hrskavom slaninom i dobili ste izvrstan doručak. Evo nekoliko korisnih savjeta za pripremu doručka.

Kako tijesto ne bi bilo previše mokro, provjerite je li krumpir dobro kuhan i suh. Po želji začinite solju ili začinima. Lakše ćete preokrenuti palačinke ako imate tavu koja se ne lijepi.

Preporučujemo