POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

Posuda koja sadrži 200 mililitara vode.

Trebat će vam 500 grama brašna (otprilike 4 šalice), 1 gram suhog kvasca (otprilike 1 žličica), 5 grama granuliranog šećera (oko 1 žličica), 12 grama soli (približno 1 žličica) i 300 ml vode (ekvivalentno 1,5 šalice).

Za pripremu potrebno:

Pomiješajte 70 ml ulja (što odgovara 7 žlica) sa 70 grama otopljenog maslaca.

KOJI SU KORACI ZA NAPRAVU PRHKAH PECIVA PUNJENIH SIROM I MLJEVENIM MESOM?

Pirjajte 150 grama mljevenog mesa zajedno s jednom srednjom glavicom luka, a zatim začinite solju i crnim paprom; Umiješala sam i 200 grama ribanog sira.

Da biste pripremili tijesto, počnite stavljanjem brašna u zdjelu za miješanje i napravite udubinu u sredini koja podsjeća na zdjelu. U tu udubinu dodajte kvasac, šećer i toplu vodu, pazeći da je temperatura ispravna – ni prevruća ni prehladna.

Po rubovima brašna pospite sol i mijesite smjesu dok ne postane glatka; ovaj bi proces trebao trajati otprilike 10 minuta (zamislite tijesto kao bebu – ako ga ne mijesite dovoljno, moglo bi se početi dizati, samo prijateljski podsjetnik!).

Nakon što ste završili s miješenjem, pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim razdvojite tijesto na 12 jednakih dijelova, od kojih svaki teži 66 grama, i napravite meringu (ključno je da meringue bude čvrsta i glatka, osobito kada je razvaljate!).

Poravnajte svaki dio tijesta kako bi odgovarao dimenzijama tanjura za posluživanje, stavljajući ih jedan na drugi s malo ulja između (samo malo na tijesto, pazeći da rubovi ostanu zapečaćeni – nema razloga za brigu!) .

Dobro zatvorite i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon isteka vremena lagano ga prolistajte rukom prije otvaranja. Uspješno postavljanje ovisi o preciznoj pripremi rubova; započnite s oblikovanjem u obliku omotnice, zatim uklonite polovicu središnjeg dijela.

Stavite mljeveno meso na jedan kraj, a cheddar sir na drugi kraj, zatim ga zatvorite kao što je prikazano u videu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok se ne ispeku i uživajte u rezultatu.

Preporučujemo