Većinu namirnica, vjerujemo, imate kod kuće. Za pripremu ove jedinstvene “Seljačke pite” trebat će vam još jedino vrhovi mladih kopriva i dobra volja da slijedite duh zagorskih babica u pripremi pite.

 

 

A evo od čega se radi tijesto:

25 dag glatkog brašna
7 dcl domaćeg vrhnja
5 žlica mlijeka
1 jaje
malo soli
malo domaće masti

 

Nadjev:

25 dag domaćeg sira
4 jaja
malo peršinovog lišća
mladi luk
vrhovi mladih kopriva
sol

 

Seljačku pitu ovako pripremite:

Od brašna, vrhnja, mlijeka, jaja, domaće masti i soli zamijesiti tijesto. Za nadjev na masti popržiti sitno nasjeckano peršinovo lišće, mladi luk s lišćem te vrhove mladih kopriva. Posoliti i kad se ohladi dodati 25 dag domaćeg sira i 4 jaja. Tijesto razvaljati
pa na polovicu staviti nadjev i preklopiti zatvorivši rubove. Peći 45 minuta na 200 ºC.

Preporučujemo