Sada ću korak po korak opisati sastojke i proces pripreme za izradu kiflica. Prije početka postupka potrebno je pravilno pripremiti podlogu Pomiješajte zdrobljene kekse s otopljenim maslacem dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu ravnomjerno rasporedite i čvrsto utisnite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Za postizanje željene gustoće smjesu stavite u hladnjak na otprilike pola sata. A sad idemo na pripremu kreme:

Umutiti hladno vrhnje (33-34%) i šećer u prahu dok ne nastane čvrsta smjesa. Ohlađenu podlogu od keksa obilato premažite pripremljenom kremom. Na vrh kreme ravnomjerno rasporedite kokosove ljuskice, a zatim na vrh kokosa nježno rasporedite tanko narezane banane.

Pripremite se za skupljanje i savijanje:

Sve sastojke lagano sjediniti i oblikovati u rolat. Ostavite rolat da se ohladi u hladnjaku dodatnih 30-40 minuta da se stegne. Proces pripreme čokoladnih slojeva sastoji se od nekoliko koraka.

Pomiješajte 50 g ohlađene kreme s pola žličice instant želatine i ostavite da odstoji 5 minuta. Nastavite zagrijavati bijelu čokoladu uz prethodno pripremljenu smjesu vrhnja i želatine, nakon čega slijedi 5 minuta hlađenja spojene smjese.

Pola žličice instant želatine sjediniti sa 60 g hladne kreme. Zagrijte tamnu čokoladu zajedno sa smjesom vrhnja i želatine. Proces nanošenja premaza i prezentacija konačnog proizvoda:

Započnite premazivanjem rolade smjesom bijele čokolade, a zatim slojem smjese tamne čokolade. Ostavite roladu da se ohladi i stegne u hladnjaku otprilike 10 minuta. Prije posluživanja pažljivo skinite prozirnu foliju s rolade i narežite je na okrugle dijelove.

Prepustite se ovom jedinstvenom desertu tako što ćete ga uživati ​​ohlađenog! Ova preslatka rolada zajamčeno će dodati dašak slatkoće svakom okupljanju ili osobnom uživanju, kombinirajući najfinije elemente keksa, kreme, čokolade i voća. Uživajte u procesu pripreme i uživanja u ovoj divnoj poslastici!

BONUS:

Predstavljamo “Tri leće”, recept za biskvit koji je poznat po svojoj neusporedivoj vlažnosti, što ga čini konkurentom za titulu najsočnijeg kolača na svijetu.

Za pripremu putovnice potrebni su vam sljedeći sastojci: 6 jaja, 100 g šećera, 200 g brašna, pola tijesta, 1 vanilin šećer, burger sos, 400 ml slatkog vrhnja, 300 ml kondenziranog mlijeka i 800 ml običnog mlijeka.

Premazivanje:

Potrebna je količina od 300 grama karamel kreme.

Proces pripreme uključuje sljedeće korake:

Započnite pjenjačom od bjelanjaka i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Nakon što su dobro umućeni, dodajte žumanjke pojedinačno, miješajući ih i polako dodajući brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo. Nakon dodavanja brašna, smanjite brzinu miksera na najmanju brzinu i lagano sjedinite smjesu.

Pleh obložite papirom za pečenje i u njega prebacite smjesu. Peći na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta. Ostavite biskvit da se malo ohladi prije nego ga izvadite iz pleha. Nožem napravite nekoliko uboda u biskvitu. Kremu stavite u tepsiju i na nju pažljivo preokrenite biskvit, pazeći da gornji dio bude okrenut prema dolje.

Ostavite da odstoji otprilike 10 minuta, zatim pomiješajte mlijeko i kondenzirano mlijeko i pokapajte po vrhu. Stavite francuski kolač na najgornju koru. Pustite da odstoji neko vrijeme kako biste osigurali temeljito upijanje mlijeka, a zatim rasporedite karamel kremu. Pustite da se dobro ohladi i uživajte u ovom divnom kolaču.

Imajte na umu da je kvaliteta kreme od karamele koja se koristi u ovoj torti ključna jer igra ključnu ulogu u postizanju izvrsnog okusa. Osobno radije koristim kantu od pola kilograma slastičarske karamele. Dodatno sam kolač pekla u plehu 20×30.

Preporučujemo