Svi su ostali potpuno zadivljeni i očarani već na prvi zalogaj recepta za arapski kolač koji ima jedinstvenu sposobnost da ne uzrokuje debljanje.

Za pripremu arapske torte trebat će vam sljedeći osnovni sastojci.

Kako biste napravili ovaj slatki recept za zobene pahuljice, prikupite sljedeće sastojke: 120 grama zobenih pahuljica, 200 mililitara toplog mlijeka, 2 jaja, 2 banane, 1 žličicu ekstrakta vanilije (ili 1 vrećicu vanilin šećera), 40 grama kakaa u prahu , 1 kašičica praška za pecivo, orasi za ukrašavanje, komadići čokolade za ukrašavanje, 100 grama čokolade i 40 mililitara mlijeka.

Kakav je proces pripreme arapskog kolača?

Za početak ispraznite zdjelu zobenih pahuljica i prelijte ih toplim mlijekom. Ostavite smjesu da nesmetano odstoji 10 minuta. Nakon toga razbijte jaja u posebnu zdjelu i pomiješajte ih sa zgnječenim bananama. U smjesu umiješajte vanilin šećer i žicom snažno umutite smjesu.

Kako biste osigurali temeljito sjedinjenje, svakako dodajte kakao prah i prašak za pecivo, miješajući sastojke dok se dobro ne sjedine. Započnite kombiniranjem zobi s mlijekom, pazeći da svaka zob bude temeljito obložena. Zatim smjesu premjestite u tepsiju koju ste namastili ili obložili papirom za pečenje.

Za dodatni dašak luksuza, vrh obilato pospite mješavinom sitno nasjeckanih oraha i čokoladnih mrvica ili čak ribanom čokoladom kako biste pojačali njegovu raskoš. Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i ostavite da se peče otprilike 15 do 20 minuta.

Nakon što se kolač ispekao, prijeđite na usitnjavanje čokolade i pažljivo je otopite u 40 ml vrućeg mlijeka uz neprestano miješanje prije nego što smjesu prelijete preko kolača.

BONUS:

Nakon dugog radnog dana roditelji mogu brzo pripremiti ukusnu i zadovoljnu večeru za svoju djecu.

U potrazi ste za brzim i ukusnim jelom? Isprobajte ove preslatke krunice od punjenog lisnatog tijesta jer će vam se jednostavno otopiti u ustima! Prepune sočnog mesa i sira, ove se poslastice mogu skuhati u tren oka s najvećom lakoćom.

Tražite promjenu od uobičajene zabave? Kako bi bilo da izađete izvan okvira s jedinstvenom i inovativnom poslasticom – krunom od lisnatog tijesta! Ova će divna kreacija zajamčeno osvojiti vaše goste i natjerati ih da posegnu za sekundama, trećinama, pa čak i više!

Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: 600 g lisnatog tijesta, 500 g mljevenog mesa, 1 glavica luka, 100 g mozzarella sira, 1 jaje i 20 ml vode. Ne zaboravite začiniti solju, crnim paprom i malo vanilije prema vašim željama.

Koji je postupak za njegovu pripremu?

Da napravite 6 jednakih dijelova, podijelite lisnato tijesto. U zdjeli pomiješajte mljevenu svinjetinu, luk narezan na kockice, sol, papar i vodu. Uzmite mesnu smjesu i oblikujte je u kuglaste oblike pa ih stavite na lisnato tijesto. Na vrh stavite sloj sira.

Lisnato tijesto zatvorite tako da dijagonalno preklopite kutove. Zatim stavite vrećicu na pleh obložen papirom za pečenje, pazeći da ljepljiva strana bude okrenuta prema dolje.

Nakon što pažljivo premažete površinu žumanjkom, škarama umjetnički oblikujte zvjezdice na vrhu. Pripremljeno tijesto stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i ostavite da se peče 40 minuta.

Preporučujemo