Ovi krekeri od mladog luka nude izvrsnu mješavinu okusa, kombinirajući prepoznatljiv okus mladog luka sa zadovoljavajućom hrskavošću, što ih čini doista iznimnom i ugodnom opcijom međuobroka.

Ovi se krekeri mogu pripremiti bez napora i pružaju neizmjerno zadovoljstvo, bilo da se uživaju sami ili u kombinaciji s raznim umacima. Dodatak sjemenki sezama uvodi divnu orašastu komponentu koja pojačava cjelokupni osjećaj okusa.

  • Za izradu mokre smjese pokupite 60 g mlijeka, 30 g neslanog maslaca koji je otopljen i 2 g soli. Od suhih komponenti sakupite 150 g brašna za kolače, 2 g kvasca i 1 g sode bikarbone.

Pribor

Za pripremu ovog jela, sitno nasjeckajte 35 grama mladog luka, koristeći samo zeleni dio, i razmislite o tome da dodate 10 grama sjemenki sezama za izbornu varijaciju. Za izradu slanih krekera, pomiješajte mlijeko, rastopljeni neslani maslac i sol u zdjeli, pazeći da ih dobro izmiješate.

U posebnoj zdjeli pomiješajte 150 g brašna za kolače, 2 g kvasca i 1 g sode bikarbone da dobijete suhu smjesu. Lopaticom grubo izmiješajte sastojke. Napravite tijesto miješanjem mokrih i suhih sastojaka zajedno, miješajući dok se ne sjedine u jedinstvenu cjelinu.

Započnite sastavljanjem svih bitnih komponenti za dodatke prehrani. Zatim sitno narežite zeleni dio od 35 g mladog luka na sitne komadiće. Po želji dodajte 10g sjemenki sezama. Kratko premijesite tijesto da u njega ubacite mladi luk i sjemenke sezama. Ostavite tijesto da odmori.

Tijesto prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon što istekne ovaj period odmora, nastavite dalje razvaljati tijesto. Nakon što tijesto odstoji pola sata, stavite ga na lim za pečenje. Da biste postigli ujednačenu debljinu, tijesto lagano utisnite rukama dok ga prekrijete dodatnim listom papira za pečenje.

Da biste dobili pravokutni oblik, upotrijebite valjak da poravnate tijesto. Imajte na umu da će na hrskavost krekera izravno utjecati tankoća tijesta. Umjetnički zarežite rubove tijesta manipulacijom i probijanjem nožem za nabore. Podijelite tijesto na dijelove odgovarajuće veličine.

Kako se tijesto ne bi proširilo u pećnici, bitno je svaki komad izbosti vilicom. Nastavite s procesom pečenja krekera.

Započnite zagrijavanjem pećnice na 170°C (338°F). Zatim krekere posložiti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Nastavite ih peći otprilike 15 minuta ili dok ne dobiju prekrasnu zlatnosmeđu nijansu i zadovoljavajuću hrskavu teksturu.

Poslužiti

Kako biste u potpunosti uživali u preslatkom iskustvu slanih krekera prožetih mladim lukom, neophodno je pustiti ih da se potpuno ohlade prije posluživanja. Uronite u čisti užitak ovih nevjerojatno hrskavih krekera, koji pružaju neizmjerno zadovoljavajući okus koji će zasigurno zadovoljiti vaše nepce.

Preporučujemo