Spravljanje divnog nedjeljnog jutarnjeg doručka ispunjenog slatkim poslasticama kao što su pahuljaste palačinke i slatki kolači za mene je uvijek bio pothvat bez napora.
Pitanje prekomjerne količine masnoće koja se apsorbira u tijesto tijekom pečenja me je oduvijek zabrinjavalo, jer može umanjiti zadovoljstvo koje pružam prepuštanju ovim preslatkim gurmanskim poslasticama. Sve dok nisam naletio na ovaj nevjerojatan recept.
Potrebni sastojci za ovaj recept su sljedeći:
U grupi su ukupno četiri osobe.
Za pripremu ovog recepta bit će vam potrebni sljedeći sastojci: jedno jaje, pola šalice kiselog vrhnja, čaša tople vode, jedna vrećica praška za pecivo, malo soli i dovoljno brašna da dobijete željeni dosljednost.
Koji su koraci za pripremu nemasnih brzih štapića?
1. Pomiješajte sve komponente i izradite tijesto dok ne dobije meku konzistenciju, sličnu korama za pitu ili pizzu.
U drugom koraku, valjkom za tijesto poravnajte tijesto dok ne postane tanko poput prsta. Spljošteno tijesto rezati na pravokutne oblike, koje potom potapati u kipuće ulje za prženje.
Po završetku, konačni proizvod je ščipto, slatka poslastica koja se može pohvaliti jedinstvenom značajkom – džepićem. Dok krčka u tavi, ščipto se transformira, širi se i stvara praznu šupljinu (kao što je prikazano na popratnoj slici).
Ova šupljina pruža priliku za uživanje u raznim nadjevima poput vrhnja, majoneze, ajvara ili čak za stvaranje zadovoljavajućeg sendviča sa ščiptom, salamom, sirom i još mnogo toga. Ono što ovo čini još intrigantnijim je činjenica da su ti ščiptosi iznenađujuće lišeni pretjerane masnoće.
BONUS:
Pripremite se za uživanje u ukusnoj večeri u samo 15 minuta s ovim nevjerojatnim receptom za krumpir koji će vam se zasigurno vraćati po još, osiguravajući da dosada nikada neće biti problem.
Ugodite svojim najdražima i utažite svoju glad ovim jednostavnim, ali slatkim receptom za kremasto jelo od krumpira i špinata. Od uobičajenih sastojaka poput krumpira, špinata i mozzarelle sira možete bez muke pripremiti ugodan i mirisan ručak.
Sastojci:
Jedan kilogram krumpira
Voda
Za bolji okus, dodajte sol prema individualnim preferencijama ukusa, uz dodatak 3 režnja češnjaka, 40 g maslaca, 1 mrkve, 30 g brašna, 500 ml mlijeka, malo sušenog mljevenog muškatnog oraščića, 200 g špinata, malo biljnog ulja i 150 g čvrstog sira mozzarella.
Kakav je postupak njegove pripreme?
Počnite tako što ćete oguliti krumpir i narezati ga na tanke kolutove. Rasporedite ploške krumpira u tavu, pazeći da su potpuno uronjene u vodu. Dostignite točku vrenja i obilno začinite solju po želji. Nastavite s kuhanjem dok ne postignete željenu razinu mekoće, zatim maknite s vatre i ostavite sa strane.
Za početak, prvi korak je pripremiti češnjak i mrkvu. Započnite narezivanjem režnjeva češnjaka na manje segmente. Nakon toga ogulite mrkvu i sitno je naribajte. Započnite proces stvaranja umaka topljenjem maslaca u loncu na srednje jakoj vatri. Nastavite miješajući nasjeckani češnjak i naribanu mrkvu, ostavite ih da se kuhaju dok ne počnu mirisati i dok mrkva ne postane mekana.
Da biste napravili zapršku, pomiješajte brašno sa smjesom i kratko kuhajte 1-2 minute. Uz neprestano miješanje polako dodajte mlijeko da dobijete baršunastu teksturu bez grudica. Da biste postigli gušću konzistenciju, pustite umak da zavrije i dodajte sol i mljeveni muškatni oraščić po želji. Što se tiče špinata, pobrinite se da su napravljene sve potrebne pripreme.
Za početak zagrijte malu količinu biljnog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Nastavite s ugradnjom špinata i kuhajte dok ne uvene. Po želji poboljšajte okus posipanjem malo soli. Započnite proces pripreme tijesta tako da prethodno zagrijete pećnicu na temperaturu od 180°C (355°F). Uzmite posudu za pečenje i premažite je slojem masti, a zatim ravnomjerno rasporedite polovinu narezanog krumpira na posudu.
Započnite ravnomjerno rasporedite polovicu kuhanog špinata na vrh krumpira. Nakon toga polovicom umaka prelijte sloj špinata. Preostale krumpire, špinat i umak rasporedite na sličan način kao u prethodnom rasporedu. Naribajte sir mozzarella i ravnomjerno ga pospite po gornjem sloju.
Pećnice:
Posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče otprilike 30 minuta ili dok vrh ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.
Poslužiti:
Odvojite trenutak da se ohladi prije uživanja. Uživajte u prekrasnom okusu dok je još ugodno toplo.
U nastavku ćete pronaći nekoliko prijedloga kako poslužiti:
Kako biste postigli uistinu zadovoljavajuće iskustvo objedovanja, prepustite se ovoj ukusnoj piti napravljenoj od špinata i krumpira kao središnjem dijelu vašeg obroka. Povećajte opće zadovoljstvo uparujući ga s revitalizirajućom prilogom salate. Za potpuno uravnoteženu gozbu, razmislite o dodavanju piletine ili ribe na žaru kako biste upotpunili ansambl.