Pripremite se da vas iznenadi divna i brza poslastica koja je ovaj nevjerojatno ukusni biskvit. Njegova lagana i krhka tekstura zajamčeno ostavlja trajan dojam. Zahvaljujući jednostavnoj metodi pripreme i predivnoj mješavini džema od marelice i listića kokosa koji krase njegovu površinu, ova slatka poslastica idealan je izbor za svaku priliku.

Potrebne komponente za ovaj recept su sljedeće:

Za pripremu ovog recepta trebat će vam ukupno 4 jaja, džem od marelica, kokosove ljuskice, prstohvat soli, 8 grama vanilin šećera, 100 grama šećera, 3 žlice ulja, 100 grama brašna, 50 grama kukuruznog škroba. , i 8 grama praška za pecivo.

Koji su koraci za brzu izradu biskvitnog kolača?

Započnite pripremom tijesta i prethodno zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). U prostranoj zdjeli snažno umutite jaja s malo soli dok ne postanu pjenasta. Pojačajte slatkoću smjese tako što ćete pomiješati vanilin šećer i 100 g šećera. Nastavite mutiti dok ne dobijete ukusnu i prozračnu strukturu.

Miješajući postupno dodajte ulje u smjesu. Za pripremu suhih sastojaka prosijte zajedno brašno, kukuruzni škrob i prašak za pecivo u zasebnoj posudi. U tri uzastopna dijela umiješajte suhe komponente u smjesu jaja, postupno ih miješajući. Za održavanje nježne konzistencije lagano miješajte od dna prema vrhu.

Započnite proces pravljenja torte prebacivanjem smjese u namašćen i pobrašnjen kalup. Nastavite peći smjesu u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe bez tragova tijesta.

Nakon što ga izvadite iz pećnice, važno je pustiti da se potpuno ohladi prije nego što ga ponovno stavite. Nakon što je kolač dosegao hladnu temperaturu, nastavite s obilatim premazivanjem vrha džemom od marelica. Kako biste osigurali potpunu pokrivenost, posipajte obilato kokosovim listićima preko džema.

Poslužiti

Doživite prekrasan užitak mekog i prozračnog biskvita prožetog okusima marelica i džema od kokosa! Sve što trebate učiniti je narezati tortu na pojedinačne dijelove i ponuditi ih za svoj užitak.

Preporučujemo