Doživite predivan osjećaj kreme od limuna u kombinaciji s nevjerojatno slatkim nadjevom od mascarponea, čineći je vrhunskim užitkom savršenim za svaku priliku.

Pripremite se očarati svoje najmilije okrepljujućim okusom i profinjenom teksturom ovih delikatnih i prozračnih oblaka, prožetih živopisnom esencijom limunove korice i raskoši mascarpone sira.

Potrebni su sljedeći sastojci:

Za pripremu kreme od limuna skupite koricu od 1 limuna, 1/2 litre (18 oz) mlijeka, 2 jaja, 120 grama (4,2 oz) šećera, 10 grama (1 čajna žličica) vanilin šećera i 50 grama ( 1,7 oz) kukuruznog škroba. Što se tiče tijesta, pomiješajte 100 ml (1/2 šalice) vode, 100 ml (1/2 šalice) mlijeka, 80 grama (6 žlica) maslaca, prstohvat soli, 1 žličicu šećera, 120 grama (4,2 oz) brašna i 3-4 jaja (ovisno o veličini). Na kraju, za nadjev od mascarponea trebat će vam 250 grama (8,8 oz) mascarponea.

Koji su koraci za brzu pripremu deserta s kremom od limuna?

Započnite proces izrade kreme od limuna laganim zagrijavanjem 1/2 litre mlijeka u kombinaciji s koricom jednog limuna. Ključno je izbjegavati dovođenje smjese do vrenja, jer je cilj samo da se zagrije. Nakon što se mlijeko zagrije, ostavite ga da se ohladi na sobnu temperaturu, čime se u mlijeko ulijeva prekrasna esencija limuna.

Pomiješajte jaja i šećer: U zdjeli za miješanje dobro pomiješajte 2 jaja, 120 grama šećera i 10 grama vanilin šećera dok se potpuno ne sjedine. Ubacite kukuruzni škrob:

Ujednačite smjesu jaja dodavanjem 50 grama kukuruznog škroba i nastavite s kuhanjem kreme. Kako biste spriječili stvaranje grudica, polako umiješajte ohlađenu mliječnu smjesu u umućena jaja, neprestano miješajući. Održavajte snažno miješanje dok kuhate smjesu na srednjoj vatri dok ne postigne gustu konzistenciju.

Nakon što je smjesa postala gusta, maknite je s vatre i ostavite da se ohladi. Započnite proces pripreme choux tijesta. Za početak u loncu pomiješajte tekuće sastojke: 100 ml vode, 100 ml mlijeka, 80 grama maslaca, malo soli i 1 žličicu šećera. Zagrijte smjesu dok se maslac potpuno ne otopi.

Nastavljajući kuhati na srednjoj vatri, dodajte 120 grama brašna u posudu. Neprekidno miješajte 2 minute, pazeći da se tijesto oblikuje u kuglu bez šavova i da se odvoji od stijenki posude. Kada je gotova, ostavite smjesu da se ohladi prije umetanja jaja.

Ostavite tijesto da se ohladi 5 minuta. Pažljivo umiješajte jaja u smjesu, dodajući ih pojedinačno i pažljivo promiješajući nakon svakog dodavanja. Cilj je postići tijesto glatke i raskošne teksture koja se postupno odvaja od žlice. Važno je napomenuti da potrebna količina jaja može varirati ovisno o njihovoj veličini, s mogućnošću raspona od 3-4 jaja.

Za pečenje choux tijesta prethodno zagrijte pećnicu na 180°C (356°F). Nastavite s oblikovanjem tijesta i daljnjim pečenjem. Za besprijekoran izgled, koristite žlicu ili slastičarsku vrećicu da ravnomjerno rasporedite umućeno jaje po površini tijesta. Zatim nastavite nježno stavljajući male komadiće tijesta na lim za pečenje koji ste malo namastili.

Za vizualno privlačan konačni rezultat sa zlatnom i prozračnom teksturom, neophodno je posudu za pečenje staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na preporučenu temperaturu. Predviđeno trajanje ovog koraka je otprilike 30-35 minuta. Tijekom ovog razdoblja čekanja, iskoristite priliku za pažljivo sastavljanje ukusnog nadjeva od mascarponea.

Započnite miješanjem 250 grama mascarponea u zdjeli dok ne dobijete baršunastu i sočnu teksturu. Nakon što ste temeljito izmiksali mascarpone, dodajte vrhnje. Nakon što je choux tijesto doseglo hladnu temperaturu, nježno ga prerežite na pola i žlicom ga izdašno nadjenite ukusnom mješavinom kreme od limuna i mascarponea.

Poslužiti:

Imate mogućnost poslužiti lisnate kolačiće s kremom od limuna odmah ili ih držati u hladnjaku dok ne budete spremni za posluživanje.

Preporučujemo