Sočne Šnicle – Jednostavan i Ukusan Recept

U carstvu jednostavnih i ukusnih jela, šnicla zauzima posebno mjesto uz ćevape i mesne okruglice. Da bi rezultat bio sočan, ključno je dobro začiniti meso prije prženja. Jednako je važan odabir vrhunskog mljevenog mesa, po mogućnosti iz jednog izvora.

Sastojci:

  • 1 kg mljevenog mesa
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica slatke paprike
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica korijandera
  • 1 žlica ribanog češnjaka
  • 1/2 šalice peršina
  • 1 sitno nasjeckani luk

Priprema:

  1. Priprema Mesa: U velikoj posudi pomiješajte mljeveno meso s paprom, mljevenom paprikom, slatkom paprikom, kuminom i korijanderom. Dodajte ribani češnjak, peršin i sitno nasjeckani luk.
  2. Miješanje: Dobro izmiješajte sve sastojke dok smjesa ne postane homogena.
  3. Oblikovanje: Oblikujte smjesu u okruglice, lagano ih pritiskajući.
  4. Prženje: U tavi zagrijte ulje i pržite okruglice s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe.
  5. Posluživanje: Poslužite uz prilog salate ili pire krumpira za dobro zaokružen obrok.

Bonus Recept: Jednostavan i Brz Sladoled bez Jaja

Uživajte u jednostavnom receptu za kremasti sladoled od čokolade koji ne zahtijeva jaja. Savršen za ljetne dane!

Sastojci:

  • 1 litra mlijeka
  • 500 g kamenog šećera
  • 150 g šlaga u prahu
  • 3 dl kisele vode
  • 4 paketića vanilin šećera

Priprema:

  1. Kuhanje Mješavine: U loncu prokuhajte mlijeko i šećer dok se šećer ne otopi. Ostavite da se ohladi.
  2. Hlađenje: Ohlađenu smjesu stavite u zamrzivač preko noći.
  3. Miješanje: Sljedećeg jutra izvadite smrznuto mlijeko i pomiješajte ga sa šlagom, kiselom vodom i vanilin šećerom. Miješajte mikserom dok smjesa ne postane gusta.
  4. Zamrzavanje: Smjesu prebacite u posudu i vratite u zamrzivač dok se potpuno ne stvrdne.

Voćni Sladoled:

Dodatni Sastojci:

  • 3 dl voćnog soka ili mješavina kisele vode i voća

Priprema:

  1. Voćna Mješavina: U kuhanu mješavinu mlijeka i šećera dodajte voćni sok. Ostavite da se ohladi.
  2. Hlađenje: Smjesu zamrznite preko noći.
  3. Miješanje: Izvadite smrznuto mlijeko i pomiješajte ga sa šlagom i voćnim sokom. Miješajte dok ne postane gusta.
  4. Zamrzavanje: Smjesu prebacite u posudu i vratite u zamrzivač dok se potpuno ne stvrdne.

Uživajte u ovim ukusnim receptima koji će zasigurno postati favoriti u vašoj kuhinji

Preporučujemo