Potrebni Sastojci

  • 2 velika jaja
  • 200 ml kefira
  • 180 g brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • 2 velika krompira
  • 1 stabljika vlasca
  • 100 g seckane šunke
  • 100 g tvrdog mocarela sira, narendanog
  • Svežeg kopra po želji
  • So i crni biber, po ukusu

Kako Se Sprema?

  1. Pripremite Pećnicu: Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). Namastite pravougaoni pleh ili ga obložite papirom za pečenje.
  2. Pripremite Tijesto: U velikoj posudi umutite jaja i kefir dok se dobro ne sjedine. Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo u smesu od jaja i miješajte dok ne postane glatka.
  3. Pripremite Povrće i Šunku: Ogulite i narendajte krompir. Tanko narežite stabljiku vlasca. U drugoj posudi pomiješajte rendani krompir, narezani vlasac i seckanu šunku. Dodajte so i crni biber po ukusu.
  4. Kombinujte Sastojke: Umiješajte mešavinu krompira, vlasca i šunke u smesu od jaja i brašna, pazeći da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
  5. Sjedinite Sastojke: Sipajte smesu u pripremljeni pleh za pečenje i ravnomjerno je rasporedite. Po vrhu pospite rendani mocarela sir.
  6. Pečenje: Stavite pleh u pećnicu i pecite 40-45 minuta, ili dok vrh ne postane zlaćan i hrskav.
  7. Ukrasite i Poslužite: Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Ukrasite svežim seckanim koprom. Narežite na kockice i poslužite toplo.

Preporučujemo