POTREBNI SASTOJCI:
1 tikvica 4 velike žlice kukuruznog brašna (visokokvalitetnog) 1 jaje 1 paketić praška za pecivo 1/2 žličice soli Malo papra
PRIPREMA:
- Operite tikvicu i ogulite je do pola. Naribajte je i malo posolite kako bi pustila višak vode.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte jaje, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodajte ocijeđene tikvice, sol i papar.
- Oblikujte pljeskavice rukama.
- Pecite ih u vrućem ulju dok ne postanu zlatno-smeđe s obje strane. Prebacite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak ulja.
Od ove smjese možete dobiti otprilike šest pljeskavica.
POSLUŽIVANJE:
Poslužite pljeskavice uz omiljene namaze ili ljuto mlijeko kao toplo predjelo. Uživajte!
BONUS: Svekrvin Kolač
Superbrzi kolač bez pečenja s kremom koja osvaja okusom!
Ovaj jednostavan recept je idealan za situacije kada vam treba brza i ukusna torta.
POTREBNI SASTOJCI:
- Petit keks
- 700 ml mlijeka (malo za natapanje keksa)
- 2 paketića pudinga (bez kuhanja)
- 5 žlica šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 500 ml vrhnja za kuhanje
PRIPREMA:
- Potopite kekse u mlijeko i slažite ih na dno tepsije veličine 21×36 cm.
- U velikoj zdjeli pomiješajte puding, šlag, mlijeko, šećer i vanilin šećer. Miješajte otprilike pet minuta dok krema ne postane pahuljasta.
- Nanesite kremu preko keksa i pospite naribanom čokoladom.
- Stavite kolač u frižider da se ohladi.
Kolač je spreman za posluživanje i sigurno će impresionirati
Preporučujemo