POTREBNI SASTOJCI:

1 tikvica 4 velike žlice kukuruznog brašna (visokokvalitetnog) 1 jaje 1 paketić praška za pecivo 1/2 žličice soli Malo papra

PRIPREMA:

  1. Operite tikvicu i ogulite je do pola. Naribajte je i malo posolite kako bi pustila višak vode.
  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaje, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodajte ocijeđene tikvice, sol i papar.
  3. Oblikujte pljeskavice rukama.
  4. Pecite ih u vrućem ulju dok ne postanu zlatno-smeđe s obje strane. Prebacite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak ulja.

Od ove smjese možete dobiti otprilike šest pljeskavica.

POSLUŽIVANJE:

Poslužite pljeskavice uz omiljene namaze ili ljuto mlijeko kao toplo predjelo. Uživajte!

BONUS: Svekrvin Kolač

Superbrzi kolač bez pečenja s kremom koja osvaja okusom!

Ovaj jednostavan recept je idealan za situacije kada vam treba brza i ukusna torta.

POTREBNI SASTOJCI:

  • Petit keks
  • 700 ml mlijeka (malo za natapanje keksa)
  • 2 paketića pudinga (bez kuhanja)
  • 5 žlica šećera
  • 2 paketića vanilin šećera
  • 500 ml vrhnja za kuhanje

PRIPREMA:

  1. Potopite kekse u mlijeko i slažite ih na dno tepsije veličine 21×36 cm.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte puding, šlag, mlijeko, šećer i vanilin šećer. Miješajte otprilike pet minuta dok krema ne postane pahuljasta.
  3. Nanesite kremu preko keksa i pospite naribanom čokoladom.
  4. Stavite kolač u frižider da se ohladi.

Kolač je spreman za posluživanje i sigurno će impresionirati

Preporučujemo