Sastojci

Za biskvit:

  • 100 g nasjeckanih i prepečenih lješnjaka
  • 7 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 7 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 7 žumanjaka
  • 700 ml mlijeka
  • 7 žlica šećera
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 250 g maslaca ili margarina

Za glazuru:

  • 200 g čokolade
  • 100 g maslaca
  • Malo ulja
  • 1 teglica Nutelle
  • 200 g Petit Beurre keksa

Priprema

  1. Priprema Biskvita:
    • Obložite pleh dimenzija 30×40 cm papirom za pečenje.
    • Ravnomjerno rasporedite prepečene lješnjake po dnu pleha.
    • U velikoj zdjeli, miksajte bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg.
    • Postupno dodajte ulje, pazeći da smjesa ostane prozračna.
    • Lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo u snijeg od bjelanjaka.
    • Smjesu ravnomjerno rasporedite po plehu preko lješnjaka.
    • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
    • Kada je biskvit pečen, preokrenite ga tako da lješnjaci budu na vrhu i premažite ga obilno Nutellom.
  2. Priprema Kreme:
    • Pomiješajte žumanjke, mlijeko, šećer i puding od vanilije u loncu.
    • Kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
    • Ohladite kremu, a zatim umiješajte omekšali maslac dok ne postane glatka.
    • Premažite kremu preko biskvita premazanog Nutellom.
  3. Priprema Glazure:
    • Rastopite čokoladu, maslac i malo ulja na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
    • Prelijte glazuru preko kreme i ravnomjerno rasporedite.
    • Kekse natopite u mlijeko i složite ih po glazuri.

Posluživanje

  • Kolač ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja.
  • Po želji, umjesto glazure, kolač možete ukrasiti šlagom.
  • Da biste dobili bogatiju kremu, koristite kombinaciju 250 g čokolade s 50% kakaa, 100 g maslaca i 350 ml vrhnja.

Uživajte u ovom bogatom i kremastom desertu koji će zasigurno oduševiti vaše goste!

Preporučujemo