Pozdrav, ljubitelji dobre hrane!

Danas vam s veseljem predstavljam nevjerojatno jednostavan i ukusan recept za hrskave krumpirove okruglice. Ovaj recept je idealan za doručak ili užinu i sigurno će oduševiti sve svojim neodoljivim okusom.

Pripremite se za kulinarski užitak koji će nadmašiti vaša očekivanja. Ove slatke i praktične krumpirove okruglice su izuzetno jednostavne za pripremu i savršene za svaku priliku.

Potrebni sastojci:

  • 4 krumpira
  • 3 čaše vode
  • 2 žlice ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica crnog papra
  • Prstohvat peršina
  • Cheddar sir
  • 4 žlice brašna
  • 2 jaja
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • Ulje za prženje

Priprema:

  1. Priprema krumpira: Ogulite i nasjeckajte krumpire na kockice. Stavite ih u lonac s vodom i kuhajte dok ne postanu mekani. Nakon kuhanja, ocijedite krumpire i zgnječite ih u glatki pire.
  2. Priprema smjese: U tavi zagrijte ulje i pirjajte nasjeckani luk dok ne postane staklast. Pomiješajte pire krumpir s pirjanim lukom, začinima, peršinom i naribanim cheddar sirom. Dodajte brašno i dobro izmiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Oblikovanje okruglica: Od smjese oblikujte kuglice ili pljeskavice, ovisno o vašoj želji.
  4. Paniranje: Svaku kuglicu prvo umočite u razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice, pazeći da su ravnomjerno obložene.
  5. Prženje: Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili fritezi. Pržite okruglice dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave sa svih strana. Nakon prženja, stavite ih na papirnate ubruse kako biste uklonili višak ulja.
  6. Serviranje: Poslužite krumpirove okruglice odmah, dok su još tople i hrskave.

Uživajte u ovim ukusnim okruglicama i podijelite ih s obitelji i prijateljima!

Preporučujemo