Mileram torta

Prepustite se divnoj Mileram torti, poslastici koja se može pripremiti za samo 30 minuta, pružajući brzo i zadovoljavajuće iskustvo od pečenja do jela.

Potrebni sastojci:

Za testo:

  • 250 g glatkog brašna
  • 10 bombona
  • 1 pakovanje praška za pecivo
  • 1 pakovanje vanilin šećera
  • 8 listića maslaca
  • 1 jaje

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 20 bombona
  • 800 g milerama (ili pavlake)

Voće:

  • Ukusan dodatak na vrhu torte po vašem izboru.

Priprema Mileram torte:

  1. Pomešajte navedene sastojke za testo u kompaktnu smesu. Ostavite testo da se ohladi u frižideru otprilike 45 minuta.
  2. Razvaljajte testo i pažljivo ga rasporedite po dnu i rubovima okruglog kalupa namazanog margarinom i posutog brašnom.

Napomena: Ako je testo previše suvo, možete ga izmrviti i dodati kašiku kisele pavlake ili malo maslaca. Ova prilagodba će osigurati optimalne rezultate.

  1. Za pripremu pudinga, pomešajte šećer i mleko u loncu i zagrevajte dok se ne ugreju. Skinite sa vatre i snažno umešajte mileram, zatim dodajte u ključalu vodu.
  2. Smjesu bez odlaganja izlijte u kalup i ukrasite voćem po izboru. Koristite bilo koje pojedinačno voće ili kombinaciju različitog voća.
  3. Pokrijte tortu i ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 70 minuta.

Preporučujemo