Ovo je jednostavan recept za ukusno jelo od tikvica koje se priprema brzo i jednostavno.
POTREBNI SASTOJCI:
- 1 velika tikvica
- Po želji rendani sir
- 1 jaje
- 2 kašike pavlake
- So
- Povrće po izboru (opciono)
- Maslinovo ulje za premazivanje
NAČIN PRIPREME:
- Tikvice operite, oljuštite (opciono) i narežite na tanke kolutiće. Po želji, možete dodati i druge vrste povrća poput paprike, paradajza ili patlidžana.
- Vatrostalnu činiju ili pleh premazati maslinovim uljem kako bi se sprečilo lepljenje.
- Na dno činije poređati sloj tikvica. Preko tikvica posuti malo rendanog sira. Ponavljati ovaj postupak slojevito dok ne potrošite sve tikvice i sir.
- Umutiti jaje sa pavlakom, posoliti po ukusu i preliti preko složenih tikvica i sira. Po površini jela posuti još malo rendanog sira.
- Staviti činiju u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stepeni Celzijusa i peći oko 10 minuta, ili dok jelo ne dobije zlatno smeđu boju i dok se jaje ne stegne.
POSLUŽIVANJE:
Ovo jelo možete poslužiti kao lagani obrok ili prilog uz meso po želji. Može se jesti toplo ili hladno, u zavisnosti od vaših preferencija. Ako želite obrok sa više proteina, možete dodati malo mesa poput piletine ili šunke u slojeve sa tikvicama i sirom.
Ovaj recept je prilagodljiv i možete eksperimentisati sa različitim vrstama sira ili dodataka povrća kako bi zadovoljili vaše ukuse. Idealno je za brzinski obrok koji će zadovoljiti vaš apetit uz minimalan napor pri pripremi. Uživajte u jednostavnoj, ali ukusnoj kombinaciji tikvica, sira i jaja koja će vas oduševiti svojim jednostavnim, ali bogatim ukusom.
Preporučujemo