Ovo je jednostavan recept za ukusno jelo od tikvica koje se priprema brzo i jednostavno.

POTREBNI SASTOJCI:

  • 1 velika tikvica
  • Po želji rendani sir
  • 1 jaje
  • 2 kašike pavlake
  • So
  • Povrće po izboru (opciono)
  • Maslinovo ulje za premazivanje

NAČIN PRIPREME:

  1. Tikvice operite, oljuštite (opciono) i narežite na tanke kolutiće. Po želji, možete dodati i druge vrste povrća poput paprike, paradajza ili patlidžana.
  2. Vatrostalnu činiju ili pleh premazati maslinovim uljem kako bi se sprečilo lepljenje.
  3. Na dno činije poređati sloj tikvica. Preko tikvica posuti malo rendanog sira. Ponavljati ovaj postupak slojevito dok ne potrošite sve tikvice i sir.
  4. Umutiti jaje sa pavlakom, posoliti po ukusu i preliti preko složenih tikvica i sira. Po površini jela posuti još malo rendanog sira.
  5. Staviti činiju u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stepeni Celzijusa i peći oko 10 minuta, ili dok jelo ne dobije zlatno smeđu boju i dok se jaje ne stegne.

POSLUŽIVANJE:

Ovo jelo možete poslužiti kao lagani obrok ili prilog uz meso po želji. Može se jesti toplo ili hladno, u zavisnosti od vaših preferencija. Ako želite obrok sa više proteina, možete dodati malo mesa poput piletine ili šunke u slojeve sa tikvicama i sirom.

Ovaj recept je prilagodljiv i možete eksperimentisati sa različitim vrstama sira ili dodataka povrća kako bi zadovoljili vaše ukuse. Idealno je za brzinski obrok koji će zadovoljiti vaš apetit uz minimalan napor pri pripremi. Uživajte u jednostavnoj, ali ukusnoj kombinaciji tikvica, sira i jaja koja će vas oduševiti svojim jednostavnim, ali bogatim ukusom.

Preporučujemo