Recept za Slatku Tepsiju od Krumpira

Ako tražite pristupačno i jednostavno jelo koje će zadovoljiti vaše nepce, ova slatka tepsija od krumpira je idealan odgovor! S jednostavnim receptom i minimalnim brojem sastojaka, ovaj obrok će zasigurno biti hit u vašoj kuhinji bez opterećenja vašeg budžeta.

Potrebni Sastojci:

  • 3 veća krumpira
  • 2 jaja
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 žličica soli
  • 1 prstohvat mažurana
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 prstohvat mljevene crvene paprike
  • 2 žlice ulja

Priprema:

  1. Priprema Krumpira:
    • Ogulite krumpire i naribajte ih na krupnije rende. Stavite naribani krumpir u zdjelu i potopite ga u vodu. Dobro promiješajte rukama i ostavite sa strane.
  2. Priprema Povrća:
    • Ogulite i nasjeckajte luk na kockice. Temeljito operite i očistite crvenu papriku, uklonite peteljke i sjemenke te je narežite na male kockice.
  3. Prženje Povrća:
    • Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk narezan na kockice i pržite ga 3-4 minute dok ne postane staklast. Zatim dodajte nasjeckanu crvenu papriku i kuhajte još 5-7 minuta, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša.
  4. Priprema Krumpira:
    • Ocijedite vodu iz naribanog krumpira i uklonite višak vlage stiskanjem rukama. Premjestite krumpir u prostranu zdjelu.

  1. Miješanje Sastojaka:
    • U zdjelu s krumpirom dodajte jaja, sol, mažuran, crni biber i muškatni oraščić. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
  2. Sastavljanje i Pečenje:
    • Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). Posudu za pečenje premažite s 1 žlicom ulja. Smesu od krumpira ravnomjerno rasporedite u posudu za pečenje. Preko smjese od krumpira ravnomjerno rasporedite prženi luk i papriku.
  3. Dodatni Savjeti i Varijacije:
    • Po želji, naribajte sir po vrhu smjese prije pečenja. Cheddar ili mozzarella su odličan izbor.
    • Dodajte malo sjeckanog peršina ili kopra za dodatnu aromu i boju.
    • Ako želite pikantniju verziju, dodajte prstohvat čili praha ili ljutog umaka u smjesu.
  4. Pečenje:
    • Stavite posudu za pečenje u zagrijanu pećnicu i pecite 50 minuta, ili dok krumpir ne omekša i gornji dio tepsije ne postane zlatno-smeđi.
  5. Serviranje:
    • Ostavite tepsiju da se malo ohladi prije rezanja i posluživanja. Možete je poslužiti kao glavno jelo uz salatu ili kao prilog uz pečenje ili roštilj.

Ova slatka tepsija od krumpira idealna je za obiteljske obroke i okupljanja. Njen bogat okus i jednostavna priprema učinit će je omiljenim jelom u vašem domu. Uživajte u ovom ukusnom obroku koji će zasigurno zadovoljiti sve vaše goste!

Preporučujemo