Recept za Ukusno Pecivo s Punjenjem od Krumpira

Evo recepta za ukusno pecivo koje možete poslužiti gostima za doručak ili ručak. Ovaj recept svakako trebate isprobati jer je jednostavan, a rezultira mekanim i ukusnim pecivima.

Potrebni Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 200 ml mlijeka
  • 1 žlica kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 šalica ulja
  • 1 jaje (žumance ostavite za premazivanje)
  • 1 žličica soli
  • 5 šalica brašna

Za Punjenje:

  • 3-4 krumpira
  • 1 žlica putera
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice mlijeka
  • Peršin (sitno nasjeckan)

Za Premazivanje:

  • 1 žumance
  • 1 žlica mlijeka

Priprema:

  1. Priprema Tijesta:
    • U posudu za miješanje stavite mlijeko, vodu, kvasac i šećer te dobro promiješajte. Ostavite da stoji nekoliko minuta dok kvasac ne počne djelovati.
    • Dodajte ulje i jaje (bijelance) u smjesu i dobro izmiješajte.
    • Postupno dodajte brašno i sol, miješajući dok ne dobijete mekano tijesto.
    • Pokrijte tijesto krpom i ostavite da odstoji na toplom mjestu oko 1 sat, dok ne udvostruči volumen.
  2. Priprema Nadjeva:
    • Krumpire skuhajte dok ne omekšaju, a zatim ih zgnječite u pire.
    • U pire dodajte maslac, mlijeko i sol te dobro promiješajte.
    • Na kraju umiješajte sitno nasjeckani peršin.
  3. Oblikovanje Peciva:
    • Dignuto tijesto premijesite kako biste uklonili zrak, zatim ga podijelite na tri jednaka dijela.
    • Svaki dio tijesta razvaljajte oklagijom u kvadratni oblik.
    • Na svaki kvadrat tijesta ravnomjerno nanesite nadjev od krumpira.
    • Zarolajte tijesto u obliku rolata.
  4. Rezanje i Premazivanje:
    • Rolade tijesta narežite na manje komade kako biste dobili pojedinačna peciva.
    • Posložite peciva na pleh obložen papirom za pečenje.
    • Pomiješajte žumance s mlijekom i premažite svaki komad peciva.
  5. Pečenje:
    • Pecite peciva u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Dodatni Savjeti:

  • Varijacije Punjenja: Umjesto krumpira, možete koristiti razne nadjeve poput sira, šunke ili povrća prema vašem ukusu.
  • Serviranje: Peciva su izvrsna dok su još topla, ali ih možete poslužiti i hladne. Odlično se slažu s jogurtom ili omiljenim umakom.

Ova mekana i ukusna peciva zasigurno će oduševiti vaše goste i obitelj. Njihova priprema je jednostavna, a rezultati su neodoljivi. Uživajte u pravljenju i još više u degustaciji!

Preporučujemo