Recept za Ukusno Pecivo s Punjenjem od Krumpira
Evo recepta za ukusno pecivo koje možete poslužiti gostima za doručak ili ručak. Ovaj recept svakako trebate isprobati jer je jednostavan, a rezultira mekanim i ukusnim pecivima.
Potrebni Sastojci:
- 200 ml vode
- 200 ml mlijeka
- 1 žlica kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 šalica ulja
- 1 jaje (žumance ostavite za premazivanje)
- 1 žličica soli
- 5 šalica brašna
Za Punjenje:
- 3-4 krumpira
- 1 žlica putera
- 1 žličica soli
- 4 žlice mlijeka
- Peršin (sitno nasjeckan)
Za Premazivanje:
- 1 žumance
- 1 žlica mlijeka
Priprema:
- Priprema Tijesta:
- U posudu za miješanje stavite mlijeko, vodu, kvasac i šećer te dobro promiješajte. Ostavite da stoji nekoliko minuta dok kvasac ne počne djelovati.
- Dodajte ulje i jaje (bijelance) u smjesu i dobro izmiješajte.
- Postupno dodajte brašno i sol, miješajući dok ne dobijete mekano tijesto.
- Pokrijte tijesto krpom i ostavite da odstoji na toplom mjestu oko 1 sat, dok ne udvostruči volumen.
- Priprema Nadjeva:
- Krumpire skuhajte dok ne omekšaju, a zatim ih zgnječite u pire.
- U pire dodajte maslac, mlijeko i sol te dobro promiješajte.
- Na kraju umiješajte sitno nasjeckani peršin.
- Oblikovanje Peciva:
- Dignuto tijesto premijesite kako biste uklonili zrak, zatim ga podijelite na tri jednaka dijela.
- Svaki dio tijesta razvaljajte oklagijom u kvadratni oblik.
- Na svaki kvadrat tijesta ravnomjerno nanesite nadjev od krumpira.
- Zarolajte tijesto u obliku rolata.
- Rezanje i Premazivanje:
- Rolade tijesta narežite na manje komade kako biste dobili pojedinačna peciva.
- Posložite peciva na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pomiješajte žumance s mlijekom i premažite svaki komad peciva.
- Pečenje:
- Pecite peciva u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Dodatni Savjeti:
- Varijacije Punjenja: Umjesto krumpira, možete koristiti razne nadjeve poput sira, šunke ili povrća prema vašem ukusu.
- Serviranje: Peciva su izvrsna dok su još topla, ali ih možete poslužiti i hladne. Odlično se slažu s jogurtom ili omiljenim umakom.
Ova mekana i ukusna peciva zasigurno će oduševiti vaše goste i obitelj. Njihova priprema je jednostavna, a rezultati su neodoljivi. Uživajte u pravljenju i još više u degustaciji!
Preporučujemo