Za izradu kiflica bit će nam potrebni sljedeći sastojci:

Za pripremu ovog recepta potrebna vam je jedna vrećica praška za pecivo, 600 grama brašna tip 500, 100 ml ulja, prstohvat soli, jedna šalica kiselog vrhnja i vrećica suhog kvasca razmućenog u dvije šalice toplog mlijeka.

Koji je način pripreme za to?

U prostranoj zdjeli pomiješajte glatko brašno, prašak za pecivo i sol. Toplo mlijeko sjediniti sa uljem, kiselim vrhnjem i umućenim suhim kvascem. Uvjerite se da su svi sastojci dobro izmiješani. Nastavite mijesiti tijesto dok ne postane glatko i elastično.

Tijesto oblikujte u okrugli oblik i nastavite ga rezati na trokutaste komade. Uzmite svaki trokut i zarolajte u čvrstu roladu. Pustite da tijesto odstoji dok se pećnica prethodno zagrijava na temperaturu od 180°C. Prije nego što ih stavite u pećnicu, kiflice namažite slojem razmućenog jaja.

Rolice stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite ih oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju prekrasnu zlatnosmeđu boju. Uživajte u užitku prepuštanja kiflicama napravljenim s ljubavlju iz udobnosti vlastite kuhinje!

BONUS:

Nikada nisam probao ovako ukusne tikvice! Prepustite se ukusnom receptu za muffine s tikvicama koristeći samo jedno jaje i tikvicu.

Uživanje u muffinima od tikvica je divno i hranjivo iskustvo u kojem možete uživati ​​tijekom dana. Prepuni ljekovite esencije tikvica i mrkve, ovi muffini nude ne samo ugodne okuse, već i mnoštvo nutritivnih prednosti.

Bez obzira jeste li iskusni pekar ili tek počinjete u kulinarskom svijetu, ovaj jednostavan recept bez napora će vas provesti kroz proces stvaranja slatkih muffina s tikvicama. Idealni za brzi jutarnji obrok, zdrav međuobrok ili čak delikatan dodatak vašoj večernjoj gozbi, ovi će muffini zajamčeno zadovoljiti mnoštvo.

UVOD:

Uz uključivanje tikvica i mrkve, ovi muffini od tikvica nude zaokružen izbor bitnih nutrijenata. Prepuno dijetalnih vlakana, vitamina C, kalija i beta-karotena, ovo povrće osigurava zdravu dozu vitamina i minerala. Nadalje, korištenjem maslinovog ulja unosi se korisna količina mononezasićenih masti.

Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: jedna glavica luka, maslinovo ulje za prženje, jedna mrkva, dvije tikvice, sol i crni papar po ukusu, tri žlice brašna, četiri žlice vode, jedno jaje i dvije žlice maslinovo ulje (plus ekstra za podmazivanje).

Pristup spremnosti:

Prije upotrebe pećnicu obavezno zagrijte na temperaturu od 180°C. Započnite proces pripreme povrća tako što ćete narezati luk na kockice i nasjeckati mrkvu. Nastavite tako da tikvice narežete na sitne kockice.

Za kuhanje povrća započnite zagrijavanjem male količine maslinovog ulja u tavi postavljenoj na srednju temperaturu. Pirjajte luk narezan na kockice dok ne postane proziran. Nastavite s dodavanjem naribane mrkve i tikvica narezanih na kockice u tavu, pazite da ih začinite solju i crnim paprom. Povremeno promiješajte i nastavite kuhati otprilike 10 minuta, ili dok povrće ne postane mekano.

Napravite smjesu tako što ćete u posudi za miješanje pomiješati 3 žlice brašna i 4 žlice vode. Miješajte sastojke dok ne dobiju glatku konzistenciju. Zatim u smjesu ubacite jedno jaje i pomiješajte ga s 2 žlice maslinovog ulja. Miješajte dok se sve komponente dobro ne sjedine.

Kombinirajte: Umiješajte kuhano povrće u smjesu, pazeći da je ravnomjerno raspoređeno. Pripremite kalupe za muffine: Nanesite sloj maslinovog ulja na kalupe za muffine kako biste izbjegli prianjanje.

Ravnomjerno rasporedite smjesu po kalupima za muffine, koristeći žlicu za punjenje svake. Stavite muffine u pećnicu i pecite ih otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju i budu potpuno pečeni.

Ostavite muffine da se kratko ohlade dok su još u kalupu prije nego što ih prebacite. Prepustite se toplim i divnim muffinima od tikvica kada budu spremni za posluživanje. Prepustite se ovim preslatkim muffinima od tikvica za divan međuobrok ili lagan i zadovoljavajući obrok. Jednostavni su za pripremu, puni su hranjivih tvari i apsolutno su izvrsni!

Kako biste poboljšali okus, razmislite o tome da u smjesu ubacite svježe začinsko bilje poput bosiljka ili majčine dušice. Kako biste poboljšali okus, razmislite o tome da prije pečenja u tijesto ubacite pola šalice ribanog parmezana ili sira cheddar.

Postoji više načina za okus muffina od tikvica. U njima se može uživati ​​kao praktična samostalna poslastica ili u kombinaciji s hrskavom salatom za osvježavajući podnevni obrok. Osim toga, služe kao odličan dodatak večeri, savršeno nadopunjujući glavna jela poput sočne piletine na žaru ili ukusne ribe.

Preporučujemo