Recept za arapski kolač koji ne deblja je jednostavno očaravajući. Već na prvi zalogaj, osjetit ćete spoj ukusnih sastojaka koji će vas ostaviti potpuno zapanjenim i očaranim. Ovaj kolač je ne samo izuzetno ukusan već i lagane strukture, što ga čini savršenim izborom za svaku prigodu.

POTREBNI SASTOJCI ZA ARAPSKI KOLAČ:

  • 120 grama zobenih pahuljica
  • 200 mililitara toplog mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 banane
  • 1 žličica ekstrakta vanilije (ili 1 vrećica vanilin šećera)
  • 40 grama kakaa u prahu
  • 1 žličica prašak za pecivo
  • Orasi za posipanje
  • Komadići čokolade za posipanje
  • 100 grama čokolade
  • 40 mililitara mlijeka

KAKO SE PRIPREMA ARAPSKI KOLAČ?

Započnite tako što ćete zobene pahuljice usuti u zdjelicu, a zatim ih preliti toplom mlijekom. Ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim razbijte jaja u posebnu zdjelu i pomiješajte ih sa zgnječenim bananama. Umiješajte vanilin šećer i žicom snažno umutite smjesu.

Nakon toga, dodajte kakao prah i prašak za pecivo, sve dobro izmiješajte kako biste osigurali pravilnu integraciju.

Zatim miješajte zobene pahuljice natopljene mlijekom, pazeći da su sve zobi dobro obložene. Smjesu prebacite u tepsiju koju ste ili namastili ili obložili papirom za pečenje.

Vrh obilato pospite mješavinom sitno nasjeckanih oraha i čokoladnih mrvica ili čak ribanom čokoladom za dodatnu raskoš.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i ostavite da se peče otprilike 15 do 20 minuta.

Kad je kolač gotov, čokoladu nasjeckajte i uz miješanje otopite u 40 ml prokuhanog mlijeka i time prelijte kolač.

Ovaj kolač je savršen za sve koji traže slatki užitak bez osjećaja krivnje! Uživajte u svakom zalogaju ovog neodoljivog arapskog kolača!

Preporučujemo