Ernst Günter, poznata njemačko-američka figura u pokretu sirove hrane i hvaljeni autor knjige “Život bez bolesti”, jednom je otkrio zadivljujuće rješenje za ublažavanje artritisa, gihta, išijasa, reumatizma i niza drugih upalnih bolesti koje utječu zglobovima, kukovima i različitim dijelovima tijela. Ova izvanredna formula također pruža olakšanje za neugodne osjećaje u prstima ruku, nogu, koljena, pa čak i pete, koji se obično nazivaju petni trnovi.

Primarni fokus ovog lijeka je primjena obloga na zahvaćeno područje, čime se učinkovito rješava glavni uzrok boli.

SASTOJCI

U zdjeli srednje veličine naći ćete pojedinačni krumpir. Za pripremu lanenih sjemenki počnite tako da jednu žlicu potopite u veliku količinu vode, otprilike 2 do 3 decilitra. Zagrijte vodu desetak minuta da se sjemenke lana pretvore u gustu škrobnu smjesu.

Počnite s guljenjem i pranjem krumpira, istovremeno temeljito trljajući luk. Nakon što se voda s lanenim sjemenkama ohladi, pomiješajte je s krumpirom i lukom, pazeći da je sve dobro izmiješano. Na kraju uklonite višak tekućine iz smjese. U svrhu rješavanja problema povezanih s petom ili prstima, posebno petom, smjesa se može staviti u prethodno korištenu rukavicu ili čarapu i nanijeti na zahvaćenu ruku ili nogu.

Kako biste spriječili curenje dodatne tekućine, dobro pričvrstite plastičnu vrećicu preko tretiranog područja. Za određene regije poput kukova, kralježnice, rebara i koljena, preporučujemo stavljanje smjese u gazu prije nanošenja na zahvaćeno područje. Na kraju osigurajte da smjesa ostane na mjestu prekrivanjem cijelog područja zavojem ili prozirnom folijom.

  • Kako bi zahvaćeno područje bilo pravilno tretirano, ključno je ostaviti oblog preko noći, a zatim ga ujutro ukloniti i očistiti tretirano područje sapunom i vodom. Ako luk uzrokuje vidljive mrlje ili postoji mogućnost iritacije ili crvenila kože, preporučljivo je kožu prethodno namazati kremom ili maslinovim uljem ili u smjesu staviti sloj gaze. Kako biste povećali njegovu učinkovitost, važno je ne samo primjenjivati ​​laneno ulje izvana, već ga također uključiti u svoju svakodnevnu prehranu.

Vjernim pridržavanjem ove rutine imate mogućnost promicanja iskorjenjivanja bolesti u tijelu. Nadalje, imam neke dodatne informacije za podijeliti s vama. Krompir, osim što je namirnica koja se često konzumira, posjeduje i mnoga ljekovita svojstva. Pun vitalnih hranjivih tvari kao što su vitamin C, B6, kalij, vlakna i antioksidansi, krumpir pruža mnoštvo prednosti za vaše blagostanje.

Sada ćemo se pozabaviti raznim načinima na koje se ovo prilagodljivo povrće može koristiti u medicinske svrhe. Prvo i najvažnije, sirovi krumpir posjeduje izvanredne sposobnosti ublažavanja upala i smirivanja opeklina. Njihova protuupalna svojstva i svojstva ublažavanja bolova čine ih vrlo učinkovitima u smanjenju nelagode. Sok od krumpira možete nanijeti izravno na kožu, što će djelovati umirujuće i pomoći u smanjenju upale, opeklina i iritacija. Druga je mogućnost staviti tanke kriške krumpira izravno na opečeno područje za olakšanje.

  • Poboljšanje gastrointestinalnog rada moguće je postići konzumacijom soka od krumpira. Ovaj izvanredni sok ima moć reguliranja probave i ublažavanja pretjerane kiselosti želuca. Krumpir ima alkalna svojstva koja učinkovito neutraliziraju kiselinu, nudeći prijeko potrebno olakšanje osobama koje se bore s gastritisom, čirevima i refluksom kiseline. Da biste primijenili ovu metodu, jednostavno iscijedite sok iz sirovog krumpira i uzmite jednu do dvije žlice prije jela. Za ugodniji okus, preporučljivo je pomiješati sok od krumpira sa sokom od mrkve ili jabuke.

Važno je napomenuti dodatnu prednost snižavanja krvnog tlaka. Krumpir sadrži veliku količinu kalija, ključnog minerala koji ima značajnu ulogu u održavanju idealne razine krvnog tlaka. Ova bitna hranjiva tvar u suradnji s natrijem održava delikatnu ravnotežu i olakšava opuštanje krvnih žila. Da biste iskoristili ove prednosti, preporučuje se konzumiranje pečenog ili kuhanog krumpira bez dodavanja soli.

Kako biste održali zdravu prehranu, savjetuje se kloniti se prženih krumpirića i čipsa, jer obično sadrže velike količine masti i natrija. Međutim, vrijedi napomenuti da se krumpir pokazao obećavajućim u liječenju ekcema i drugih kožnih bolesti. Utvrđeno je da hidratantna i umirujuća svojstva krumpira značajno ublažavaju simptome kao što su suha koža, svrbež i iritacija.

Preporučujemo