Ako ste ikada čeznuli za tim nedostižnim receptom koji će vas uzdići do kulinarske zvijezde u vašem susjedstvu, ne tražite dalje jer vaša potraga završava upravo ovdje.

Budite uvjereni, vaša potraga za nevjerojatnim receptom za mafine od krumpira ovdje završava, jer će ovaj jednostavan, ali nevjerojatno divan recept natjerati vaše susjede da žude za tajnom iza vaše kulinarske stručnosti.

Pripremite se primiti obilje pohvala i trenutnih upita za recepte uz ovo jelo, koje se može pohvaliti divnom fuzijom okusa i jednako ugodnom teksturom. Savršen je izbor za svaku priliku, bilo da se radi o opuštenom ručku ili opuštenoj večeri.

Potrebni su sljedeći sastojci:

Za pripremu ovog jela prikupite sljedeće sastojke: krumpir veće veličine, žlicu krumpirovog škroba, glavicu luka, mrkvu, papriku, tri sitne rajčice, vezicu mladog luka, jaje, 150 grama sira, tri klinčića češnjaka i dvije šnite šunke (po želji). Trio soli, crnog papra i suncokretovog ulja ključan je za podizanje profila okusa vaših kulinarskih kreacija.

Način pripreme:

Započnite zagrijavanjem pećnice na 200 stupnjeva Celzijusa (392 stupnja Fahrenheita) u pripremi. Ako kalup za muffine nije dostupan, kao zamjena može poslužiti lonac. Uvjerite se da je tava obilno premazana suncokretovim uljem kako bi se spriječilo lijepljenje.

Za početak pripreme krumpira, počnite s guljenjem i pranjem krumpira. Zatim ih naribajte na krupnije komade. Ako želite uštedjeti vrijeme, razmislite o korištenju multitaskera s nastavkom za ribanje za brži postupak.

Pomiješajte naribani krumpir, krumpirov škrob, nasjeckani luk, mrkvu, papriku, rajčicu i mladi luk u velikoj zdjeli, pomiješajte sve sastojke.

Pomiješajte začine: U posebnoj posudi umutite ili istucite jaja. U smjesu krumpira dodajte razmućena jaja, sir, mljeveni češnjak i šunku (po želji) narezanu na kockice. Začinite s dovoljno soli i crnog papra, temeljito miksajući dok se potpuno ne sjedini.

Da biste napravili ove slatke muffine od krumpira, jednostavno ravnomjerno raspodijelite smjesu krumpira među kalupe za muffine koji ste namastili. Stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu i pustite da se peku otprilike 20-25 minuta, ili dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu nijansu. Ako primijetite da vrhovi prebrzo porumene, nemojte se uzrujavati – samo pokrijte posudu folijom u zadnjim trenucima pečenja.

Kako biste u potpunosti cijenili ove preslatke muffine od krumpira, najbolje ih je ostaviti da se nakratko ohlade u limu prije nego što ih uživate. Bez obzira na to uživaju li se topli ili na sobnoj temperaturi, ovi slatki zalogaji zajamčeno će ostaviti trajan dojam i na najizbirljivije okusne pupoljke.

Preporučujemo