Akumulacija mokraćne kiseline može uzrokovati nelagodu u zglobovima i može dovesti do gihta. Evo nekoliko prijedloga za uklanjanje mokraćne kiseline iz tijela. Kada bubrezi nisu u stanju da efikasno obavljaju svoju funkciju uklanjanja mokraćne kiseline iz organizma, supstanca kristališe i nakuplja se oko zglobova.
Ovo pokreće upalni proces. Koje su metode za uklanjanje mokraćne kiseline iz organizma? Ljudi sa povišenim nivoom mokraćne kiseline u telu trebalo bi da promene svoje navike u ishrani. Njihovi obroci bi trebali biti bazirani na svježem voću i povrću. Konzumiranje morskih plodova, mesa, alkohola i prerađenog šećera može uzrokovati povišene razine mokraćne kiseline u tijelu.
Obavezno pijte puno vode da ostanete hidrirani. Korisno je i uživanje u prirodnim sokovima i biljnim čajevima. Evo najefikasnijih rešenja za izbacivanje mokraćne kiseline iz organizma: Natrijum bikarbonat Pomešajte šolju vode sa pola kašičice sode bikarbone i uzimajte jednom dnevno.
- Za osobe koje pate od gihta, rastvorite kašičicu sode bikarbone u šolji sveže vode i popijte je.
- Voda s limunom Pijenje vode s limunom može pomoći u alkalizaciji tijela i spriječiti razne zdravstvene probleme kao što je giht.
Svako jutro prije doručka na prazan želudac popijte 200 ml tople vode pomiješane sa sokom od pola limuna.Sirće napravljeno od jabukovog jabukovača Jabukovo sirće deluje slično kao voda od limuna u promociji alkalne sredine u telu. Za upotrebu pomešati jednu kašiku sirćeta sa 200 ml vode i piti dva puta dnevno – jednom pre ručka i jednom pre večere. Namirnice koje pomažu u uklanjanju viška mokraćne kiseline: kurkuma, ananas, laneno sjeme.
Dodatni tekst
Fascinantno otkriće koje bi vas moglo uhvatiti nespremne uključuje fenomen koji se smatra “zlatnim pravilom” u prirodi i arhitekturi, a koji se već dugi niz godina često koristi u oblastima dizajna i umjetnosti.
Ovaj princip, također poznat kao “zlatni omjer” ili “zlatni omjer”, utjelovljuje matematičku korelaciju koja se nalazi u brojnim prirodnim fenomenima i ljudskim nastojanjima. Zlatni rez je otprilike 1,618, što se smatra iracionalnim brojem i predstavlja proporcionalni odnos između različitih dijelova.
Tačnije, odnosi se na ravnotežu koja se postiže kada je veći dio prema manjem, kao što je cjelina prema većem dijelu. Sklad između dijelova stvara vizualno ugodan i lijepo uravnotežen izgled. Na primjer, u pravokutniku koji slijedi zlatni rez, duga strana će biti 1,618 puta veća od kratke strane. Ovaj omjer se često koristi u umjetnosti i arhitekturi za stvaranje vizualno zapanjujućih komada.
Zlatni rez je matematički princip koji se manifestuje u različitim oblicima u prirodi. Može se vidjeti u preciznom rasporedu latica u cvijeću, obrascima rasta lišća na drveću, pa čak i zamršenim spiralama u školjkama i galaksijama.
Ova proporcija nije ograničena na prirodu, koristi se iu umjetnosti i arhitekturi. Čuveno remek-djelo koje slijedi zlatni rez je Vitruvianski čovjek Leonarda da Vincija. Osim toga, kultne građevine poput Partenona u Atini pažljivo su dizajnirane u skladu s ovom proporcijom.
Nevjerovatno je otkriti da pojedinci imaju urođenu sposobnost da cijene ljepotu zlatnog omjera. Ovo objašnjava zašto dizajneri često uključuju ovaj matematički koncept u svoje kreacije, bilo da je riječ o web stranici ili reklamnoj kampanji, kako bi postigli vizualno privlačno i harmonično iskustvo. Dakle, sljedeći put kada se budete divili zadivljujućem remek-djelu umjetnosti ili arhitekture, odvojite trenutak da prepoznate dubok utjecaj matematičkih formula koje duboko oblikuju svijet.